Ernæringsdata for Bønnespirer
Energiindholdet i 100 gram Bønnespirer er 32 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 135 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3 g protein, 0,3 g fedt og 4,9 g kulhydrat.
- Protein: 3 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 4,9 gram
Af de 4,9 g kulhydrat er 3,7 g tilgængeligt de overskydende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Bønnespirer er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Bønnespirer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Bønnespirer er 3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 135 KJ |
Energi i kilokalorie | 32 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 4,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3,7 g |
→ Kostfibre | 1,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,4 g |
Vand | 90 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Bønnespirer
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Bønnespirer, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 2,67 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 33 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,084 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,124 mg |
B3-vitamin | 0,749 NE |
→ Niacin | 1,35 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,6 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,38 mg |
B6-vitamin | 0,081 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 100 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 13,2 mg |
Mineraler i Bønnespirer
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 25,8 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 100 mg |
Jern (Fe) | 0,91 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 149 mg |
Kobber (Cu) | 0,164 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,188 mg |
Natrium (Na) | 6 mg |
Nikkel (Ni) | 29,1 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,41 mg |
Sukkerarter i Bønnespirer
Det samlede indhold af sukkerarter i Bønnespirer er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Bønnespirer
Bønnespirer har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket medfører, at en potion Bønnespirer skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Bønnespirer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Bønnespirer Bean sprouts, average values, raw. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Bønnespirer, rå.