Ernæringsdata for Blomme

Energiindholdet i 100 gram Blomme er 43 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 179 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,3 g fedt og 10,2 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 10,2 gram

Af de 10,2 g kulhydrat er 8,6 g tilgængeligt de overskydende 1,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Blomme er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Blomme. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Blomme er 0,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Blomme
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 179 KJ
Energi i kilokalorie 43 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 10,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 8,6 g
→ Kostfibre 1,6 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 86,7 g (ml)

Vitaminer i Blomme

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Blomme, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Blomme
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 6,67 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,4 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Blomme
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,02 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,025 mg
B3-vitamin 0,4 NE
→ Niacin 0,467 mg
→ Tryptofans bidrag 0,067 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,15 mg
B6-vitamin 0,045 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 3 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 5 mg

Mineraler i Blomme

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Blomme
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8,57 mg
Fosfor (P), Phosphor 19,6 mg
Jern (Fe) 0,14 mg
Jod (I) 0,4 µg
Kalium (K) 140 mg
Kobber (Cu) 0,063 mg
Krom (Cr), Chrom 0,3 µg
Magnesium (Mg) 5 mg
Mangan (Mn) 0,1 mg
Natrium (Na) 3 mg
Nikkel (Ni) 6,67 µg
Selen (Se) 0,114 µg
Zink (Zn) 0,091 mg

Sukkerarter i Blomme

Det totale indhold af sukkerarter i Blomme er 7,13 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Blomme
Sukkerart Mængde
Fructose 2,81 g
Glucose 4,32 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Blomme

Blomme har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Hvilket betyder, at en potion Blomme giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Blomme er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Blomme hedder på engelsk Plum, raw. Det kan være en god viden hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Blomme, rå.