Ernæringsdata for Blomkål

Energiindholdet i 100 gram Blomkål er 24 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 99 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,4 g fedt og 4,2 g kulhydrat.

  • Protein: 2 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 4,2 gram

Af de 4,2 g kulhydrat er 1,8 g tilgængeligt de resterende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Blomkål er der 0,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Blomkål. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Blomkål er 2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Blomkål
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)99 KJ
Energi i kilokalorie24 kcal
Fedt i alt0,4 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt4,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,8 g
→ Kostfibre2,4 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,7 g
Vand92,6 g (ml)

Vitaminer i Blomkål

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Blomkål, dansk, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Blomkål
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin3,33 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,2 mg
K-vitamin16 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Blomkål
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,058 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,073 mg
B3-vitamin0,6 NE
→ Niacin0,983 mg
→ Tryptofans bidrag0,383 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,6 mg
B6-vitamin0,145 mg
B8-vitamin, Biotin1,5 µg
B9-vitamin, Folat165 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin62 mg

Mineraler i Blomkål

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Blomkål
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk24,5 mg
Fosfor (P), Phosphor48,1 mg
Jern (Fe)0,402 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)286 mg
Kobber (Cu)0,042 mg
Krom (Cr), Chrom1,2 µg
Magnesium (Mg)13,2 mg
Mangan (Mn)0,23 mg
Natrium (Na)17 mg
Nikkel (Ni)1,11 µg
Selen (Se)0,683 µg
Zink (Zn)0,261 mg

Sukkerarter i Blomkål

Det totale indhold af sukkerarter i Blomkål er 1,88 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Blomkål
SukkerartMængde
Fructose1,31 g
Glucose0,51 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0,06 g

Glykæmisk indeks for Blomkål

Blomkål har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Blomkål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Blomkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Blomkål Cauliflower, danish, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Blomkål, dansk, rå.