Ernæringsdata for Blomkål
Energiindholdet i 100 gram Blomkål er 24 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 99 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,4 g fedt og 4,2 g kulhydrat.
- Protein: 2 gram
- Fedt: 0,4 gram
- Kulhydrat: 4,2 gram
Af de 4,2 g kulhydrat er 1,8 g tilgængeligt de resterende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Blomkål er der 0,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Blomkål. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Blomkål er 2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 99 KJ |
Energi i kilokalorie | 24 kcal |
Fedt i alt | 0,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 4,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,8 g |
→ Kostfibre | 2,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 92,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Blomkål
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Blomkål, dansk, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 3,33 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,2 mg |
K-vitamin | 16 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,058 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,073 mg |
B3-vitamin | 0,6 NE |
→ Niacin | 0,983 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,383 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,6 mg |
B6-vitamin | 0,145 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 165 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 62 mg |
Mineraler i Blomkål
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 24,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 48,1 mg |
Jern (Fe) | 0,402 mg |
Jod (I) | 0,8 µg |
Kalium (K) | 286 mg |
Kobber (Cu) | 0,042 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,2 µg |
Magnesium (Mg) | 13,2 mg |
Mangan (Mn) | 0,23 mg |
Natrium (Na) | 17 mg |
Nikkel (Ni) | 1,11 µg |
Selen (Se) | 0,683 µg |
Zink (Zn) | 0,261 mg |
Sukkerarter i Blomkål
Det totale indhold af sukkerarter i Blomkål er 1,88 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,31 g |
Glucose | 0,51 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,06 g |
Glykæmisk indeks for Blomkål
Blomkål har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Blomkål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Blomkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Blomkål Cauliflower, danish, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Blomkål, dansk, rå.