Ernæringsdata for Baked beans i tomatsovs

Energiindholdet i 100 gram Baked beans i tomatsovs er 95 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 399 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,1 g protein, 0,5 g fedt og 20,8 g kulhydrat.

  • Protein: 5,1 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 20,8 gram

Af de 20,8 g kulhydrat er 14,2 g tilgængeligt de tilbageværende 6,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Baked beans i tomatsovs er der 0,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Baked beans i tomatsovs. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Baked beans i tomatsovs er 5,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Baked beans i tomatsovs
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 399 KJ
Energi i kilokalorie 95 kcal
Fedt i alt 0,5 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 20,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 14,2 g
→ Kostfibre 6,6 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske g
Vand 73,6 g (ml)

Vitaminer i Baked beans i tomatsovs

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Baked beans i tomatsovs, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Baked beans i tomatsovs
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,6 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,6 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Baked beans i tomatsovs
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 0,5 NE
→ Niacin 1,32 mg
→ Tryptofans bidrag 0,817 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,12 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 29 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Baked beans i tomatsovs

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Baked beans i tomatsovs
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 45 mg
Fosfor (P), Phosphor 91 mg
Jern (Fe) 1,4 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 300 mg
Kobber (Cu) 0,21 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 31 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 480 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,7 mg

Sukkerarter i Baked beans i tomatsovs

Det samlede indhold af sukkerarter i Baked beans i tomatsovs er 5 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Baked beans i tomatsovs
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Baked beans i tomatsovs

Baked beans i tomatsovs har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Hvilket betyder, at en potion Baked beans i tomatsovs forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Baked beans i tomatsovs er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Baked beans i tomatsovs hedder på engelsk Beans, baked i tomato sauce, canned. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Baked beans i tomatsovs, konserves.