Ernæringsdata for Bagegær

Energiindholdet i 100 gram Bagegær er 111 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 465 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,4 g protein, 1,9 g fedt og 18,1 g kulhydrat.

  • Protein: 8,4 gram
  • Fedt: 1,9 gram
  • Kulhydrat: 18,1 gram

Af de 18,1 g kulhydrat er 11,9 g tilgængeligt de overskydende 6,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Bagegær er der 1,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Bagegær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Bagegær er 8,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Bagegær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 465 KJ
Energi i kilokalorie 111 kcal
Fedt i alt 1,9 g
→ Mættede fedtsyrer 0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 18,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 11,9 g
→ Kostfibre 6,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,8 g
Vand 69 g (ml)

Vitaminer i Bagegær

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Bagegær. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Bagegær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Bagegær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,47 mg
B2-vitamin, Riboflavin 1,4 mg
B3-vitamin 7,5 NE
→ Niacin 9,33 mg
→ Tryptofans bidrag 1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 3,5 mg
B6-vitamin 1,1 mg
B8-vitamin, Biotin 60 µg
B9-vitamin, Folat 1000 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0,1 mg

Mineraler i Bagegær

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Bagegær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 15 mg
Fosfor (P), Phosphor 340 mg
Jern (Fe) 1,6 mg
Jod (I) 0,6 µg
Kalium (K) 610 mg
Kobber (Cu) 0,16 mg
Krom (Cr), Chrom 0 µg
Magnesium (Mg) 31 mg
Mangan (Mn) 0,31 mg
Natrium (Na) 16 mg
Nikkel (Ni) 10 µg
Selen (Se) 1 µg
Zink (Zn) 4,5 mg

Sukkerarter i Bagegær

Det totale indhold af sukkerarter i Bagegær er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Bagegær
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Bagegær

Bagegær har et glykæmisk indeks (GI) på 11. Det betyder, at en potion Bagegær giver en blodsukkerrespons, som svarer til 11 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Bagegær er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Bagegær er Yeast, baker`s, compressed. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Bagegær.