Ernæringsdata for Bækørred

Energiindholdet i 100 gram Bækørred er 107 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 448 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,5 g protein, 2,7 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,5 gram
  • Fedt: 2,7 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Bækørred er der 2,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Bækørred. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Bækørred er 20,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Bækørred
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)448 KJ
Energi i kilokalorie107 kcal
Fedt i alt2,7 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol48 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand77,6 g (ml)

Vitaminer i Bækørred

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Bækørred, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Bækørred
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin9 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Bækørred
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,16 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,09 mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,368 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Bækørred

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Bækørred
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor260 mg
Jern (Fe)0,75 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)370 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom1,3 µg
Magnesium (Mg)30 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)80 mg
Nikkel (Ni)0 µg
Selen (Se)16 µg
Zink (Zn)0,67 mg

Sukkerarter i Bækørred

Det samlede indhold af sukkerarter i Bækørred er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Bækørred
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Bækørred

Bækørred har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Bækørred skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Bækørred er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Bækørred er Charr, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Bækørred, rå.