Ernæringsdata for Bækørred
Energiindholdet i 100 gram Bækørred er 107 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 448 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,5 g protein, 2,7 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 20,5 gram
- Fedt: 2,7 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Bækørred er der 2,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Bækørred. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Bækørred er 20,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 448 KJ |
Energi i kilokalorie | 107 kcal |
Fedt i alt | 2,7 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 48 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 77,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Bækørred
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Bækørred, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 9 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,16 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,09 mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,368 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Bækørred
I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | mg |
Fosfor (P), Phosphor | 260 mg |
Jern (Fe) | 0,75 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 370 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,3 µg |
Magnesium (Mg) | 30 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 80 mg |
Nikkel (Ni) | 0 µg |
Selen (Se) | 16 µg |
Zink (Zn) | 0,67 mg |
Sukkerarter i Bækørred
Det samlede indhold af sukkerarter i Bækørred er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Bækørred
Bækørred har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Bækørred skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Bækørred er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Bækørred er Charr, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Bækørred, rå.