Ernæringsdata for Bacon i tern

Energiindholdet i 100 gram Bacon i tern er 257 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1076 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,9 g protein, 21,4 g fedt og 0,8 g kulhydrat.

  • Protein: 15,9 gram
  • Fedt: 21,4 gram
  • Kulhydrat: 0,8 gram

Af de 0,8 g kulhydrat er 0,8 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Bacon i tern er der 21,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Bacon i tern. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Bacon i tern er 15,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Bacon i tern
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1076 KJ
Energi i kilokalorie 257 kcal
Fedt i alt 21,4 g
→ Mættede fedtsyrer 7,93 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,16 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,42 g
Kolesterol 67 mg
Kulhydrat i alt 0,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,7 g
Vand 58,3 g (ml)

Vitaminer i Bacon i tern

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Bacon i tern, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Bacon i tern
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4 RE
D-vitamin 0,74 µg
→ D3 cholecalciferol 0,18 µg
→ D2 ergocalciferol 0 µg
E-vitamin 0,44 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,44 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Bacon i tern
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,7 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,142 mg
B3-vitamin 5,4 NE
→ Niacin 8,28 mg
→ Tryptofans bidrag 2,88 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,71 mg
B6-vitamin 0,24 mg
B8-vitamin, Biotin 4,8 µg
B9-vitamin, Folat 1 µg
B12-vitamin 0,7 µg
C-vitamin 8,3 mg

Mineraler i Bacon i tern

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Bacon i tern
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6 mg
Fosfor (P), Phosphor 167 mg
Jern (Fe) 0,52 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 283 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 1,4 µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) 0 mg
Natrium (Na) 1225 mg
Nikkel (Ni) 1 µg
Selen (Se) 8,3 µg
Zink (Zn) 1,68 mg

Sukkerarter i Bacon i tern

Det samlede indhold af sukkerarter i Bacon i tern er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Bacon i tern
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Bacon i tern

Bacon i tern har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Bacon i tern skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Bacon i tern er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Bacon i tern Bacon, steaky bacon, diced, raw. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Bacon i tern, rå.