Ernæringsdata for Bacon i skiver

Energiindholdet i 100 gram Bacon i skiver er 257 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1076 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,9 g protein, 21,4 g fedt og 0,8 g kulhydrat.

  • Protein: 15,9 gram
  • Fedt: 21,4 gram
  • Kulhydrat: 0,8 gram

Af de 0,8 g kulhydrat er 0,8 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Bacon i skiver er der 21,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Bacon i skiver. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Bacon i skiver er 15,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Bacon i skiver
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1076 KJ
Energi i kilokalorie 257 kcal
Fedt i alt 21,4 g
→ Mættede fedtsyrer 7,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,1 g
Kolesterol 63 mg
Kulhydrat i alt 0,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,7 g
Vand 58,3 g (ml)

Vitaminer i Bacon i skiver

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Bacon i skiver, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Bacon i skiver
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3,5 RE
D-vitamin 0,545 µg
→ D3 cholecalciferol 0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,44 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,44 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Bacon i skiver
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,7 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,142 mg
B3-vitamin 5,4 NE
→ Niacin 8,23 mg
→ Tryptofans bidrag 2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,71 mg
B6-vitamin 0,24 mg
B8-vitamin, Biotin 4,8 µg
B9-vitamin, Folat 1,3 µg
B12-vitamin 0,68 µg
C-vitamin 8,3 mg

Mineraler i Bacon i skiver

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Bacon i skiver
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5,91 mg
Fosfor (P), Phosphor 167 mg
Jern (Fe) 0,52 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 283 mg
Kobber (Cu) 0,096 mg
Krom (Cr), Chrom 1,4 µg
Magnesium (Mg) 17,6 mg
Mangan (Mn) 0 mg
Natrium (Na) 1225 mg
Nikkel (Ni) 0,8 µg
Selen (Se) 8,3 µg
Zink (Zn) 1,68 mg

Sukkerarter i Bacon i skiver

Det samlede indhold af sukkerarter i Bacon i skiver er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Bacon i skiver
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Bacon i skiver

Bacon i skiver har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Bacon i skiver skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Bacon i skiver er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Bacon i skiver er Bacon, sliced, raw. Det kan være en god information hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Bacon i skiver, rå.