Ernæringsdata for Bacon i skiver
Energiindholdet i 100 gram Bacon i skiver er 257 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1076 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,9 g protein, 21,4 g fedt og 0,8 g kulhydrat.
- Protein: 15,9 gram
- Fedt: 21,4 gram
- Kulhydrat: 0,8 gram
Af de 0,8 g kulhydrat er 0,8 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Bacon i skiver er der 21,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Bacon i skiver. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Bacon i skiver er 15,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1076 KJ |
Energi i kilokalorie | 257 kcal |
Fedt i alt | 21,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 7,5 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 9,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 2,1 g |
Kolesterol | 63 mg |
Kulhydrat i alt | 0,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,8 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,7 g |
Vand | 58,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Bacon i skiver
I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Bacon i skiver, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 3,5 RE |
D-vitamin | 0,545 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,44 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,44 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,7 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,142 mg |
B3-vitamin | 5,4 NE |
→ Niacin | 8,23 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,71 mg |
B6-vitamin | 0,24 mg |
B8-vitamin, Biotin | 4,8 µg |
B9-vitamin, Folat | 1,3 µg |
B12-vitamin | 0,68 µg |
C-vitamin | 8,3 mg |
Mineraler i Bacon i skiver
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 5,91 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 167 mg |
Jern (Fe) | 0,52 mg |
Jod (I) | 0,7 µg |
Kalium (K) | 283 mg |
Kobber (Cu) | 0,096 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,4 µg |
Magnesium (Mg) | 17,6 mg |
Mangan (Mn) | 0 mg |
Natrium (Na) | 1225 mg |
Nikkel (Ni) | 0,8 µg |
Selen (Se) | 8,3 µg |
Zink (Zn) | 1,68 mg |
Sukkerarter i Bacon i skiver
Det samlede indhold af sukkerarter i Bacon i skiver er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Bacon i skiver
Bacon i skiver har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Bacon i skiver skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Bacon i skiver er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Bacon i skiver er Bacon, sliced, raw. Det kan være en god information hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Bacon i skiver, rå.