Ernæringsdata for Azukispirer

Energiindholdet i 100 gram Azukispirer er 136 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 568 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10 g protein, 1 g fedt og 24 g kulhydrat.

  • Protein: 10 gram
  • Fedt: 1 gram
  • Kulhydrat: 24 gram

Af de 24 g kulhydrat er 18,8 g tilgængeligt de overskydende 5,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Azukispirer er der 1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Azukispirer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Azukispirer er 10 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Azukispirer
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 568 KJ
Energi i kilokalorie 136 kcal
Fedt i alt 1 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 24 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 18,8 g
→ Kostfibre 5,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 64,2 g (ml)

Vitaminer i Azukispirer

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Bønnespirer, adzuki, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Azukispirer
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Azukispirer
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 100 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Azukispirer

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Azukispirer
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 44,3 mg
Fosfor (P), Phosphor 174 mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Azukispirer

Det totale indhold af sukkerarter i Azukispirer er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Azukispirer
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Azukispirer

Azukispirer har et glykæmisk indeks (GI) på 11. Det betyder, at en potion Azukispirer skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 11 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Azukispirer er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Azukispirer hedder på engelsk Bean, adzuki, sprouted, raw. Det kan være en god information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Bønnespirer, adzuki, rå.