Ernæringsdata for Avocado
Energiindholdet i 100 gram Avocado er 183 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 765 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,9 g protein, 15,7 g fedt og 11,7 g kulhydrat.
- Protein: 1,9 gram
- Fedt: 15,7 gram
- Kulhydrat: 11,7 gram
Af de 11,7 g kulhydrat er 6,5 g tilgængeligt de tilbageværende 5,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Avocado er der 15,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Avocado. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Avocado er 1,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 765 KJ |
Energi i kilokalorie | 183 kcal |
Fedt i alt | 15,7 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 11,8 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,4 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 11,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 6,5 g |
→ Kostfibre | 5,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,8 g |
Vand | 68 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Avocado
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Avocado, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 8,33 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,3 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,3 mg |
K-vitamin | 8 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,1 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,18 mg |
B3-vitamin | 1,1 NE |
→ Niacin | 1,35 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,35 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,1 mg |
B6-vitamin | 0,36 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3,6 µg |
B9-vitamin, Folat | 93 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 6 mg |
Mineraler i Avocado
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 12,1 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 46,5 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 450 mg |
Kobber (Cu) | 0,19 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,7 µg |
Magnesium (Mg) | 25 mg |
Mangan (Mn) | 0,142 mg |
Natrium (Na) | 6 mg |
Nikkel (Ni) | 59,7 µg |
Selen (Se) | 0,8 µg |
Zink (Zn) | 0,64 mg |
Sukkerarter i Avocado
Det totale indhold af sukkerarter i Avocado er 0,4 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,2 g |
Glucose | 0,1 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,1 g |
Glykæmisk indeks for Avocado
Avocado har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det betyder, at en potion Avocado giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Avocado er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Avocado Avocado, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Avocado, rå.