Ernæringsdata for Avocado

Energiindholdet i 100 gram Avocado er 183 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 765 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,9 g protein, 15,7 g fedt og 11,7 g kulhydrat.

  • Protein: 1,9 gram
  • Fedt: 15,7 gram
  • Kulhydrat: 11,7 gram

Af de 11,7 g kulhydrat er 6,5 g tilgængeligt de tilbageværende 5,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Avocado er der 15,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Avocado. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Avocado er 1,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Avocado
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 765 KJ
Energi i kilokalorie 183 kcal
Fedt i alt 15,7 g
→ Mættede fedtsyrer 1,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 11,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,4 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 11,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 6,5 g
→ Kostfibre 5,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,8 g
Vand 68 g (ml)

Vitaminer i Avocado

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Avocado, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Avocado
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 8,33 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,3 mg
K-vitamin 8 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Avocado
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,18 mg
B3-vitamin 1,1 NE
→ Niacin 1,35 mg
→ Tryptofans bidrag 0,35 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,1 mg
B6-vitamin 0,36 mg
B8-vitamin, Biotin 3,6 µg
B9-vitamin, Folat 93 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 6 mg

Mineraler i Avocado

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Avocado
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 12,1 mg
Fosfor (P), Phosphor 46,5 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 450 mg
Kobber (Cu) 0,19 mg
Krom (Cr), Chrom 0,7 µg
Magnesium (Mg) 25 mg
Mangan (Mn) 0,142 mg
Natrium (Na) 6 mg
Nikkel (Ni) 59,7 µg
Selen (Se) 0,8 µg
Zink (Zn) 0,64 mg

Sukkerarter i Avocado

Det totale indhold af sukkerarter i Avocado er 0,4 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Avocado
Sukkerart Mængde
Fructose 0,2 g
Glucose 0,1 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,1 g

Glykæmisk indeks for Avocado

Avocado har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det betyder, at en potion Avocado giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Avocado er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Avocado Avocado, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Avocado, rå.