Ernæringsdata for Artiskok
Energiindholdet i 100 gram Artiskok er 46 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 193 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,3 g protein, 0,2 g fedt og 10,5 g kulhydrat.
- Protein: 3,3 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 10,5 gram
Af de 10,5 g kulhydrat er 5,1 g tilgængeligt de resterende 5,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Artiskok er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Artiskok. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Artiskok er 3,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 193 KJ |
Energi i kilokalorie | 46 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 10,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 5,1 g |
→ Kostfibre | 5,4 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 84,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Artiskok
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Artiskok, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0,667 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,35 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,35 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,089 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,06 mg |
B3-vitamin | 1,05 NE |
→ Niacin | 1,05 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,295 mg |
B6-vitamin | 0,097 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 11,7 mg |
Mineraler i Artiskok
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 60 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 72,3 mg |
Jern (Fe) | 1,1 mg |
Jod (I) | 0,5 µg |
Kalium (K) | 404 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 35,6 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 27 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Artiskok
Det samlede indhold af sukkerarter i Artiskok er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Artiskok
Artiskok har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Som betyder, at en potion Artiskok skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Artiskok er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Artiskok Artichoke, raw. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Artiskok, rå.