Ernæringsdata for Appelsinmarmelade
Energiindholdet i 100 gram Appelsinmarmelade er 205 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 858 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,3 g fedt og 49,7 g kulhydrat.
- Protein: 0,5 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 49,7 gram
Af de 49,7 g kulhydrat er 49 g tilgængeligt de resterende 0,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Appelsinmarmelade er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Appelsinmarmelade. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Appelsinmarmelade er 0,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 858 KJ |
Energi i kilokalorie | 205 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 49,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 49 g |
→ Kostfibre | 0,7 g |
Tilsat sukker | 44 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,5 g |
Vand | 47 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Appelsinmarmelade
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Appelsinmarmelade. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 4,17 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,3 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,3 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,03 mg |
B3-vitamin | 0,1 NE |
→ Niacin | 0,15 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,05 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0 mg |
B6-vitamin | 0,02 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 5 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 3 mg |
Mineraler i Appelsinmarmelade
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at bevare en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 20 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 13 mg |
Jern (Fe) | 0,5 mg |
Jod (I) | 0,5 µg |
Kalium (K) | 44 mg |
Kobber (Cu) | 0,12 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3 µg |
Magnesium (Mg) | 4 mg |
Mangan (Mn) | 0,021 mg |
Natrium (Na) | 18 mg |
Nikkel (Ni) | 10 µg |
Selen (Se) | 0,3 µg |
Zink (Zn) | 0,027 mg |
Sukkerarter i Appelsinmarmelade
Det totale indhold af sukkerarter i Appelsinmarmelade er 47 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Appelsinmarmelade
Appelsinmarmelade har et glykæmisk indeks (GI) på 24. Hvilket betyder, at en potion Appelsinmarmelade forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 24 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Appelsinmarmelade er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Appelsinmarmelade Marmalade, orange. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Appelsinmarmelade.