Ernæringsdata for Appelsinmarmelade

Energiindholdet i 100 gram Appelsinmarmelade er 205 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 858 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,3 g fedt og 49,7 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 49,7 gram

Af de 49,7 g kulhydrat er 49 g tilgængeligt de resterende 0,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Appelsinmarmelade er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Appelsinmarmelade. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Appelsinmarmelade er 0,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Appelsinmarmelade
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)858 KJ
Energi i kilokalorie205 kcal
Fedt i alt0,3 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt49,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt49 g
→ Kostfibre0,7 g
Tilsat sukker44 g
Alkohol0 g
Aske2,5 g
Vand47 g (ml)

Vitaminer i Appelsinmarmelade

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Appelsinmarmelade. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Appelsinmarmelade
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin4,17 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,3 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Appelsinmarmelade
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,03 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin0,15 mg
→ Tryptofans bidrag0,05 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0,02 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat5 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin3 mg

Mineraler i Appelsinmarmelade

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at bevare en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Appelsinmarmelade
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk20 mg
Fosfor (P), Phosphor13 mg
Jern (Fe)0,5 mg
Jod (I)0,5 µg
Kalium (K)44 mg
Kobber (Cu)0,12 mg
Krom (Cr), Chrom3 µg
Magnesium (Mg)4 mg
Mangan (Mn)0,021 mg
Natrium (Na)18 mg
Nikkel (Ni)10 µg
Selen (Se)0,3 µg
Zink (Zn)0,027 mg

Sukkerarter i Appelsinmarmelade

Det totale indhold af sukkerarter i Appelsinmarmelade er 47 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Appelsinmarmelade
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade har et glykæmisk indeks (GI) på 24. Hvilket betyder, at en potion Appelsinmarmelade forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 24 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Appelsinmarmelade er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Appelsinmarmelade Marmalade, orange. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Appelsinmarmelade.