Ernæringsdata for Andeæg
Energiindholdet i 100 gram Andeæg er 180 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 754 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,8 g protein, 13,8 g fedt og 1,5 g kulhydrat.
- Protein: 12,8 gram
- Fedt: 13,8 gram
- Kulhydrat: 1,5 gram
Af de 1,5 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Andeæg er der 13,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Andeæg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Andeæg er 12,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 754 KJ |
Energi i kilokalorie | 180 kcal |
Fedt i alt | 13,8 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3,7 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 6,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,2 g |
Kolesterol | 884 mg |
Kulhydrat i alt | 1,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 70,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Andeæg
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Æg, and, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 193 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,156 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,404 mg |
B3-vitamin | 0,2 NE |
→ Niacin | 4,7 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,86 mg |
B6-vitamin | 0,25 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 80 µg |
B12-vitamin | 5,4 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Andeæg
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 64 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 220 mg |
Jern (Fe) | 3,85 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 222 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 17 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 146 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 1,41 mg |
Sukkerarter i Andeæg
Det samlede indhold af sukkerarter i Andeæg er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Andeæg
Andeæg har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Andeæg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Andeæg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Andeæg er Egg, duck, whole, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Æg, and, rå.