Ernæringsdata for Andeæg

Energiindholdet i 100 gram Andeæg er 180 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 754 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,8 g protein, 13,8 g fedt og 1,5 g kulhydrat.

  • Protein: 12,8 gram
  • Fedt: 13,8 gram
  • Kulhydrat: 1,5 gram

Af de 1,5 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Andeæg er der 13,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Andeæg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Andeæg er 12,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Andeæg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)754 KJ
Energi i kilokalorie180 kcal
Fedt i alt13,8 g
→ Mættede fedtsyrer3,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer6,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,2 g
Kolesterol884 mg
Kulhydrat i alt1,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand70,8 g (ml)

Vitaminer i Andeæg

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Æg, and, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Andeæg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin193 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Andeæg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,156 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,404 mg
B3-vitamin0,2 NE
→ Niacin4,7 mg
→ Tryptofans bidrag4,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,86 mg
B6-vitamin0,25 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat80 µg
B12-vitamin5,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Andeæg

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Andeæg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk64 mg
Fosfor (P), Phosphor220 mg
Jern (Fe)3,85 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)222 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)17 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)146 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)1,41 mg

Sukkerarter i Andeæg

Det samlede indhold af sukkerarter i Andeæg er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Andeæg
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Andeæg

Andeæg har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Andeæg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Andeæg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Andeæg er Egg, duck, whole, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Æg, and, rå.