Ernæringsdata for Afpudset oksetykstegsfilet

Energiindholdet i 100 gram Afpudset oksetykstegsfilet er 123 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 515 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,8 g protein, 3,9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,8 gram
  • Fedt: 3,9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Afpudset oksetykstegsfilet er der 3,9 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Afpudset oksetykstegsfilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Afpudset oksetykstegsfilet er 21,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Afpudset oksetykstegsfilet
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)515 KJ
Energi i kilokalorie123 kcal
Fedt i alt3,9 g
→ Mættede fedtsyrer1,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol62 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand73,3 g (ml)

Vitaminer i Afpudset oksetykstegsfilet

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Oksekød, tykstegsfilet uden kappe, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Afpudset oksetykstegsfilet
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,158 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,158 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Afpudset oksetykstegsfilet
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,062 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,2 mg
B3-vitamin6 NE
→ Niacin9,83 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,9 mg
B6-vitamin0,5 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat7 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Afpudset oksetykstegsfilet

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Afpudset oksetykstegsfilet
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)2,3 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)360 mg
Kobber (Cu)0,085 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)22 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)50 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)6,5 µg
Zink (Zn)3,6 mg

Sukkerarter i Afpudset oksetykstegsfilet

Det samlede indhold af sukkerarter i Afpudset oksetykstegsfilet er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Afpudset oksetykstegsfilet
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Afpudset oksetykstegsfilet

Afpudset oksetykstegsfilet har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Afpudset oksetykstegsfilet forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Afpudset oksetykstegsfilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Afpudset oksetykstegsfilet hedder på engelsk Beef, rumpsteak “cap off”, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, tykstegsfilet uden kappe, rå.