Ernæringsdata for Afpudset okseinderlår

Energiindholdet i 100 gram Afpudset okseinderlår er 113 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 472 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,3 g protein, 2,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,3 gram
  • Fedt: 2,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Afpudset okseinderlår er der 2,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Afpudset okseinderlår . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Afpudset okseinderlår er 22,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Afpudset okseinderlår
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)472 KJ
Energi i kilokalorie113 kcal
Fedt i alt2,5 g
→ Mættede fedtsyrer1,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol62 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand74,2 g (ml)

Vitaminer i Afpudset okseinderlår

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Oksekød, inderlår uden kappe, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Afpudset okseinderlår
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,118 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,118 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Afpudset okseinderlår
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,055 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,18 mg
B3-vitamin6,3 NE
→ Niacin10,1 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,9 mg
B6-vitamin0,5 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat7 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Afpudset okseinderlår

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Afpudset okseinderlår
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk3,99 mg
Fosfor (P), Phosphor202 mg
Jern (Fe)2,4 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)350 mg
Kobber (Cu)0,09 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)22 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)60 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)6,5 µg
Zink (Zn)4,7 mg

Sukkerarter i Afpudset okseinderlår

Det totale indhold af sukkerarter i Afpudset okseinderlår er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Afpudset okseinderlår
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Afpudset okseinderlår

Afpudset okseinderlår har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Afpudset okseinderlår giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Afpudset okseinderlår er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Afpudset okseinderlår Beef, topside “cap off”, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, inderlår uden kappe, rå.