Ernæringsdata for Æggehvide
Energiindholdet i 100 gram Æggehvide er 49 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 205 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,9 g protein, 0,2 g fedt og 0,7 g kulhydrat.
- Protein: 10,9 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 0,7 gram
Af de 0,7 g kulhydrat er 0,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Æggehvide er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Æggehvide. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Æggehvide er 10,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 205 KJ |
Energi i kilokalorie | 49 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 0,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,7 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,6 g |
Vand | 87,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Æggehvide
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Æg, hvide, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,45 mg |
B3-vitamin | 0,08 NE |
→ Niacin | 2,91 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,2 mg |
B6-vitamin | 0,002 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 7 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Æggehvide
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 15 mg |
Jern (Fe) | 0,02 mg |
Jod (I) | 1,9 µg |
Kalium (K) | 163 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 11 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 166 mg |
Nikkel (Ni) | 0,6 µg |
Selen (Se) | 6 µg |
Zink (Zn) | 0,03 mg |
Sukkerarter i Æggehvide
Det totale indhold af sukkerarter i Æggehvide er 1 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Æggehvide
Æggehvide har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Æggehvide giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Æggehvide er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Æggehvide Egg, chicken, white, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Æg, hvide, rå.