Ernæringsdata for Æggehvide

Energiindholdet i 100 gram Æggehvide er 49 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 205 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,9 g protein, 0,2 g fedt og 0,7 g kulhydrat.

  • Protein: 10,9 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 0,7 gram

Af de 0,7 g kulhydrat er 0,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Æggehvide er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Æggehvide. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Æggehvide er 10,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Æggehvide
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 205 KJ
Energi i kilokalorie 49 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 0,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,7 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 87,6 g (ml)

Vitaminer i Æggehvide

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Æg, hvide, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Æggehvide
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Æggehvide
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,45 mg
B3-vitamin 0,08 NE
→ Niacin 2,91 mg
→ Tryptofans bidrag 2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,2 mg
B6-vitamin 0,002 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 7 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Æggehvide

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Æggehvide
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 15 mg
Jern (Fe) 0,02 mg
Jod (I) 1,9 µg
Kalium (K) 163 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 11 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 166 mg
Nikkel (Ni) 0,6 µg
Selen (Se) 6 µg
Zink (Zn) 0,03 mg

Sukkerarter i Æggehvide

Det totale indhold af sukkerarter i Æggehvide er 1 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Æggehvide
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Æggehvide

Æggehvide har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Æggehvide giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Æggehvide er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Æggehvide Egg, chicken, white, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Æg, hvide, rå.