Ernæringsdata for Æggehvide

Energiindholdet i 100 gram Æggehvide er 49 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 205 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,9 g protein, 0,2 g fedt og 0,7 g kulhydrat.

  • Protein: 10,9 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 0,7 gram

Af de 0,7 g kulhydrat er 0,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Æggehvide er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Æggehvide. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Æggehvide er 10,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Æggehvide
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)205 KJ
Energi i kilokalorie49 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt0,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,7 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,6 g
Vand87,6 g (ml)

Vitaminer i Æggehvide

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Æg, hvide, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Æggehvide
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Æggehvide
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,45 mg
B3-vitamin0,08 NE
→ Niacin2,91 mg
→ Tryptofans bidrag2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,2 mg
B6-vitamin0,002 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat7 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Æggehvide

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Æggehvide
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor15 mg
Jern (Fe)0,02 mg
Jod (I)1,9 µg
Kalium (K)163 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)11 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)166 mg
Nikkel (Ni)0,6 µg
Selen (Se)6 µg
Zink (Zn)0,03 mg

Sukkerarter i Æggehvide

Det totale indhold af sukkerarter i Æggehvide er 1 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Æggehvide
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Æggehvide

Æggehvide har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Æggehvide giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Æggehvide er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Æggehvide Egg, chicken, white, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Æg, hvide, rå.