Ernæringsdata for Æggeblomme
Energiindholdet i 100 gram Æggeblomme er 314 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1312 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,9 g protein, 26,5 g fedt og 3,6 g kulhydrat.
- Protein: 15,9 gram
- Fedt: 26,5 gram
- Kulhydrat: 3,6 gram
Af de 3,6 g kulhydrat er 3,6 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Æggeblomme er der 26,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Æggeblomme. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Æggeblomme er 15,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1312 KJ |
Energi i kilokalorie | 314 kcal |
Fedt i alt | 26,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 7,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 10,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 4,7 g |
Kolesterol | 1281 mg |
Kulhydrat i alt | 3,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3,6 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,7 g |
Vand | 52,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Æggeblomme
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Æg, blomme, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 610 RE |
D-vitamin | 4 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 5,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 5,2 mg |
K-vitamin | 0,7 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,22 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,4 mg |
B3-vitamin | 0,03 NE |
→ Niacin | 3,36 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 4,4 mg |
B6-vitamin | 0,3 mg |
B8-vitamin, Biotin | 60 µg |
B9-vitamin, Folat | 51 µg |
B12-vitamin | 3,34 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Æggeblomme
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 100 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 540 mg |
Jern (Fe) | 5,5 mg |
Jod (I) | 57 µg |
Kalium (K) | 109 mg |
Kobber (Cu) | 0,16 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 14 mg |
Mangan (Mn) | 0,097 mg |
Natrium (Na) | 48 mg |
Nikkel (Ni) | 4 µg |
Selen (Se) | 30 µg |
Zink (Zn) | 3,8 mg |
Sukkerarter i Æggeblomme
Det totale indhold af sukkerarter i Æggeblomme er 0,2 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Æggeblomme
Æggeblomme har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Æggeblomme skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Æggeblomme er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Æggeblomme Egg, chicken, yolk, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Æg, blomme, rå.