Ernæringsdata for Æggeblomme

Energiindholdet i 100 gram Æggeblomme er 314 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1312 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,9 g protein, 26,5 g fedt og 3,6 g kulhydrat.

  • Protein: 15,9 gram
  • Fedt: 26,5 gram
  • Kulhydrat: 3,6 gram

Af de 3,6 g kulhydrat er 3,6 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Æggeblomme er der 26,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Æggeblomme. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Æggeblomme er 15,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Æggeblomme
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1312 KJ
Energi i kilokalorie314 kcal
Fedt i alt26,5 g
→ Mættede fedtsyrer7,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer10,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer4,7 g
Kolesterol1281 mg
Kulhydrat i alt3,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3,6 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,7 g
Vand52,3 g (ml)

Vitaminer i Æggeblomme

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Æg, blomme, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Æggeblomme
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin610 RE
D-vitamin4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin5,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol5,2 mg
K-vitamin0,7 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Æggeblomme
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,22 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,4 mg
B3-vitamin0,03 NE
→ Niacin3,36 mg
→ Tryptofans bidrag3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre4,4 mg
B6-vitamin0,3 mg
B8-vitamin, Biotin60 µg
B9-vitamin, Folat51 µg
B12-vitamin3,34 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Æggeblomme

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Æggeblomme
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk100 mg
Fosfor (P), Phosphor540 mg
Jern (Fe)5,5 mg
Jod (I)57 µg
Kalium (K)109 mg
Kobber (Cu)0,16 mg
Krom (Cr), Chrom2 µg
Magnesium (Mg)14 mg
Mangan (Mn)0,097 mg
Natrium (Na)48 mg
Nikkel (Ni)4 µg
Selen (Se)30 µg
Zink (Zn)3,8 mg

Sukkerarter i Æggeblomme

Det totale indhold af sukkerarter i Æggeblomme er 0,2 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Æggeblomme
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Æggeblomme

Æggeblomme har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Æggeblomme skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Æggeblomme er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Æggeblomme Egg, chicken, yolk, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Æg, blomme, rå.