Ernæringsdata for Æggeblomme

Energiindholdet i 100 gram Æggeblomme er 314 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1312 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,9 g protein, 26,5 g fedt og 3,6 g kulhydrat.

  • Protein: 15,9 gram
  • Fedt: 26,5 gram
  • Kulhydrat: 3,6 gram

Af de 3,6 g kulhydrat er 3,6 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Æggeblomme er der 26,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Æggeblomme. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Æggeblomme er 15,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Æggeblomme
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1312 KJ
Energi i kilokalorie 314 kcal
Fedt i alt 26,5 g
→ Mættede fedtsyrer 7,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 10,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4,7 g
Kolesterol 1281 mg
Kulhydrat i alt 3,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,6 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,7 g
Vand 52,3 g (ml)

Vitaminer i Æggeblomme

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Æg, blomme, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Æggeblomme
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 610 RE
D-vitamin 4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 5,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 5,2 mg
K-vitamin 0,7 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Æggeblomme
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,22 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,4 mg
B3-vitamin 0,03 NE
→ Niacin 3,36 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 4,4 mg
B6-vitamin 0,3 mg
B8-vitamin, Biotin 60 µg
B9-vitamin, Folat 51 µg
B12-vitamin 3,34 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Æggeblomme

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Æggeblomme
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 100 mg
Fosfor (P), Phosphor 540 mg
Jern (Fe) 5,5 mg
Jod (I) 57 µg
Kalium (K) 109 mg
Kobber (Cu) 0,16 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 14 mg
Mangan (Mn) 0,097 mg
Natrium (Na) 48 mg
Nikkel (Ni) 4 µg
Selen (Se) 30 µg
Zink (Zn) 3,8 mg

Sukkerarter i Æggeblomme

Det totale indhold af sukkerarter i Æggeblomme er 0,2 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Æggeblomme
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Æggeblomme

Æggeblomme har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Æggeblomme skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Æggeblomme er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Æggeblomme Egg, chicken, yolk, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Æg, blomme, rå.