Ernæringsdata for Abrikos

Energiindholdet i 100 gram Abrikos er 41 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 170 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 0,3 g fedt og 9,4 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 9,4 gram

Af de 9,4 g kulhydrat er 7,8 g tilgængeligt de resterende 1,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Abrikos er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Abrikos. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Abrikos er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Abrikos
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 170 KJ
Energi i kilokalorie 41 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 9,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 7,8 g
→ Kostfibre 1,6 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 88,8 g (ml)

Vitaminer i Abrikos

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Abrikos, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Abrikos
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 131 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Abrikos
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,04 mg
B3-vitamin 0,6 NE
→ Niacin 0,75 mg
→ Tryptofans bidrag 0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,24 mg
B6-vitamin 0,054 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 9 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 10 mg

Mineraler i Abrikos

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Abrikos
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 14,2 mg
Fosfor (P), Phosphor 21,9 mg
Jern (Fe) 0,39 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 259 mg
Kobber (Cu) 0,078 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 10 mg
Mangan (Mn) 0,077 mg
Natrium (Na) 1 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,2 mg

Sukkerarter i Abrikos

Det totale indhold af sukkerarter i Abrikos er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Abrikos
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Abrikos

Abrikos har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det betyder, at en potion Abrikos giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Abrikos er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Abrikos hedder på engelsk Apricot, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Abrikos, rå.