Ernæringsdata for Yoghurt naturel

Energiindholdet i 100 gram Yoghurt naturel er 63 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 262 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,8 g protein, 3,6 g fedt og 3,8 g kulhydrat.

  • Protein: 3,8 gram
  • Fedt: 3,6 gram
  • Kulhydrat: 3,8 gram

Af de 3,8 g kulhydrat er 3,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Yoghurt naturel er der 3,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Yoghurt naturel. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Yoghurt naturel er 3,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Yoghurt naturel
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)262 KJ
Energi i kilokalorie63 kcal
Fedt i alt3,6 g
→ Mættede fedtsyrer2,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol14 mg
Kulhydrat i alt3,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3,8 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand87,9 g (ml)

Vitaminer i Yoghurt naturel

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Yoghurt naturel. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Yoghurt naturel
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin29,8 RE
D-vitamin0,101 µg
→ D3 cholecalciferol0,101 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,092 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,092 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Yoghurt naturel
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,042 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,175 mg
B3-vitamin0,095 NE
→ Niacin0,962 mg
→ Tryptofans bidrag0,867 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,31 mg
B6-vitamin0,038 mg
B8-vitamin, Biotin3,5 µg
B9-vitamin, Folat21 µg
B12-vitamin0,25 µg
C-vitamin0,2 mg

Mineraler i Yoghurt naturel

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Yoghurt naturel
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk136 mg
Fosfor (P), Phosphor99 mg
Jern (Fe)0,058 mg
Jod (I)24,3 µg
Kalium (K)146 mg
Kobber (Cu)0,01 mg
Krom (Cr), Chrom0,052 µg
Magnesium (Mg)11,7 mg
Mangan (Mn)0,01 mg
Natrium (Na)46,6 mg
Nikkel (Ni)1 µg
Selen (Se)1,83 µg
Zink (Zn)0,469 mg

Sukkerarter i Yoghurt naturel

Det totale indhold af sukkerarter i Yoghurt naturel er 3,63 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Yoghurt naturel
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 2,49 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Yoghurt naturel

Yoghurt naturel har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Yoghurt naturel skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Yoghurt naturel er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Yoghurt naturel hedder på engelsk Yoghurt. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Yoghurt naturel.