Ernæringsdata for Yoghurt med frugt

Energiindholdet i 100 gram Yoghurt med frugt er 89 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 372 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,3 g protein, 3,2 g fedt og 11,9 g kulhydrat.

  • Protein: 3,3 gram
  • Fedt: 3,2 gram
  • Kulhydrat: 11,9 gram

Af de 11,9 g kulhydrat er 11,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Yoghurt med frugt er der 3,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Yoghurt med frugt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Yoghurt med frugt er 3,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Yoghurt med frugt
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 372 KJ
Energi i kilokalorie 89 kcal
Fedt i alt 3,2 g
→ Mættede fedtsyrer 2,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 13 mg
Kulhydrat i alt 11,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 11,4 g
→ Kostfibre 0,5 g
Tilsat sukker 4,5 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 80,6 g (ml)

Vitaminer i Yoghurt med frugt

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Yoghurt med frugt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Yoghurt med frugt
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 28,4 RE
D-vitamin 0,092 µg
→ D3 cholecalciferol 0,092 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,082 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,082 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Yoghurt med frugt
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,036 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,163 mg
B3-vitamin 0,124 NE
→ Niacin 0,874 mg
→ Tryptofans bidrag 0,75 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,31 mg
B6-vitamin 0,042 mg
B8-vitamin, Biotin 3,5 µg
B9-vitamin, Folat 23 µg
B12-vitamin 0,15 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Yoghurt med frugt

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Yoghurt med frugt
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 118 mg
Fosfor (P), Phosphor 88 mg
Jern (Fe) 0,085 mg
Jod (I) 24,3 µg
Kalium (K) 152 mg
Kobber (Cu) 0,01 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 12 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 41 mg
Nikkel (Ni) 2,1 µg
Selen (Se) 1,3 µg
Zink (Zn) 0,469 mg

Sukkerarter i Yoghurt med frugt

Det samlede indhold af sukkerarter i Yoghurt med frugt er 10,3 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Yoghurt med frugt
Sukkerart Mængde
Fructose 1,36 g
Glucose 1,2 g
Lactose 2,36 g
Maltose 0 g
Saccharose 4,45 g

Glykæmisk indeks for Yoghurt med frugt

Yoghurt med frugt har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Hvilket medfører, at en potion Yoghurt med frugt forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Yoghurt med frugt er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Yoghurt med frugt hedder på engelsk Yoghurt with fruits. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Yoghurt med frugt.