Ernæringsdata for Ylette naturel

Energiindholdet i 100 gram Ylette naturel er 59 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 248 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6,3 g protein, 1,8 g fedt og 4,4 g kulhydrat.

  • Protein: 6,3 gram
  • Fedt: 1,8 gram
  • Kulhydrat: 4,4 gram

Af de 4,4 g kulhydrat er 4,4 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Ylette naturel er der 1,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Ylette naturel. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ylette naturel er 6,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Ylette naturel
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 248 KJ
Energi i kilokalorie 59 kcal
Fedt i alt 1,8 g
→ Mættede fedtsyrer 1,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 7 mg
Kulhydrat i alt 4,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,4 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 86,5 g (ml)

Vitaminer i Ylette naturel

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Ylette naturel. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ylette naturel
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 16 RE
D-vitamin 0,085 µg
→ D3 cholecalciferol 0,085 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,046 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,046 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ylette naturel
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,039 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,238 mg
B3-vitamin 0,09 NE
→ Niacin 1,59 mg
→ Tryptofans bidrag 1,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,31 mg
B6-vitamin 0,046 mg
B8-vitamin, Biotin 3,5 µg
B9-vitamin, Folat 14 µg
B12-vitamin 0,58 µg
C-vitamin 0,4 mg

Mineraler i Ylette naturel

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Ylette naturel
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 195 mg
Fosfor (P), Phosphor 134 mg
Jern (Fe) 0,07 mg
Jod (I) 24,3 µg
Kalium (K) 156 mg
Kobber (Cu) 0,01 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 15,4 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 45,3 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 2,5 µg
Zink (Zn) 0,71 mg

Sukkerarter i Ylette naturel

Det samlede indhold af sukkerarter i Ylette naturel er 3,31 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ylette naturel
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 3,25 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Ylette naturel

Ylette naturel har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Ylette naturel giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Ylette naturel er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Ylette naturel er Ymer, low fat. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Ylette naturel.