Ernæringsdata for Wienerpølse

Energiindholdet i 100 gram Wienerpølse er 273 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1144 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,4 g protein, 23,2 g fedt og 3,5 g kulhydrat.

  • Protein: 13,4 gram
  • Fedt: 23,2 gram
  • Kulhydrat: 3,5 gram

Af de 3,5 g kulhydrat er 3,3 g tilgængeligt de resterende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Wienerpølse er der 23,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Wienerpølse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Wienerpølse er 13,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Wienerpølse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1144 KJ
Energi i kilokalorie 273 kcal
Fedt i alt 23,2 g
→ Mættede fedtsyrer 8,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 10,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,3 g
Kolesterol 59 mg
Kulhydrat i alt 3,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,3 g
→ Kostfibre 0,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,3 g
Vand 57,1 g (ml)

Vitaminer i Wienerpølse

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Wienerpølse. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Wienerpølse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,739 µg
→ D3 cholecalciferol 0,184 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Wienerpølse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,14 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,2 mg
B3-vitamin 1,8 NE
→ Niacin 3,63 mg
→ Tryptofans bidrag 1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,57 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin 5,2 µg
B9-vitamin, Folat 4 µg
B12-vitamin 1,1 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Wienerpølse

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Wienerpølse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 15 mg
Fosfor (P), Phosphor 211 mg
Jern (Fe) 1,3 mg
Jod (I) 14 µg
Kalium (K) 157 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 6 µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,022 mg
Natrium (Na) 1164 mg
Nikkel (Ni) 19 µg
Selen (Se) 7,2 µg
Zink (Zn) 1,4 mg

Sukkerarter i Wienerpølse

Det samlede indhold af sukkerarter i Wienerpølse er 2,83 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Wienerpølse
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 2,8 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,03 g

Glykæmisk indeks for Wienerpølse

Wienerpølse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket medfører, at en potion Wienerpølse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Wienerpølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Wienerpølse hedder på engelsk Pork, sausage, frankfurter. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Wienerpølse.