Ernæringsdata for Wienerbrød

Energiindholdet i 100 gram Wienerbrød er 429 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1793 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,5 g protein, 26,6 g fedt og 44,8 g kulhydrat.

  • Protein: 4,5 gram
  • Fedt: 26,6 gram
  • Kulhydrat: 44,8 gram

Af de 44,8 g kulhydrat er 41,5 g tilgængeligt de resterende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Wienerbrød er der 26,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Wienerbrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Wienerbrød er 4,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Wienerbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1793 KJ
Energi i kilokalorie 429 kcal
Fedt i alt 26,6 g
→ Mættede fedtsyrer 9,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 11,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 44,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 41,5 g
→ Kostfibre 3,3 g
Tilsat sukker 3 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 20,9 g (ml)

Vitaminer i Wienerbrød

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Wienerbrød. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Wienerbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 257 RE
D-vitamin 1,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Wienerbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,065 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,06 mg
B3-vitamin 0,55 NE
→ Niacin 0,717 mg
→ Tryptofans bidrag 0,717 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,045 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 8 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Wienerbrød

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Wienerbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 33 mg
Fosfor (P), Phosphor 97 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) 5,9 µg
Kalium (K) 98 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 12 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 301 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 1 µg
Zink (Zn) 0,78 mg

Sukkerarter i Wienerbrød

Det totale indhold af sukkerarter i Wienerbrød er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Wienerbrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Wienerbrød

Wienerbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 28. Det betyder, at en potion Wienerbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 28 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Wienerbrød er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Wienerbrød Danish pastry, average values. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Wienerbrød.