Ernæringsdata for Wienerbrød
Energiindholdet i 100 gram Wienerbrød er 429 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1793 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,5 g protein, 26,6 g fedt og 44,8 g kulhydrat.
- Protein: 4,5 gram
- Fedt: 26,6 gram
- Kulhydrat: 44,8 gram
Af de 44,8 g kulhydrat er 41,5 g tilgængeligt de resterende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Wienerbrød er der 26,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Wienerbrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Wienerbrød er 4,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1793 KJ |
Energi i kilokalorie | 429 kcal |
Fedt i alt | 26,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 9,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 11,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 4 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 44,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 41,5 g |
→ Kostfibre | 3,3 g |
Tilsat sukker | 3 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 20,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Wienerbrød
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Wienerbrød. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 257 RE |
D-vitamin | 1,5 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,065 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,06 mg |
B3-vitamin | 0,55 NE |
→ Niacin | 0,717 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,717 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,045 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 8 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Wienerbrød
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 33 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 97 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 5,9 µg |
Kalium (K) | 98 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 12 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 301 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 1 µg |
Zink (Zn) | 0,78 mg |
Sukkerarter i Wienerbrød
Det totale indhold af sukkerarter i Wienerbrød er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Wienerbrød
Wienerbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 28. Det betyder, at en potion Wienerbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 28 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Wienerbrød er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Wienerbrød Danish pastry, average values. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Wienerbrød.