Ernæringsdata for Vikingsteaks
Energiindholdet i 100 gram Vikingsteaks er 186 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 779 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,9 g protein, 11,9 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 19,9 gram
- Fedt: 11,9 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Vikingsteaks er der 11,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Vikingsteaks. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Vikingsteaks er 19,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 779 KJ |
Energi i kilokalorie | 186 kcal |
Fedt i alt | 11,9 g |
→ Mættede fedtsyrer | 4,36 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 5,04 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,33 g |
Kolesterol | 63 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 67,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Vikingsteaks
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Svinekød, vikingsteaks, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,61 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,12 µg |
→ D2 ergocalciferol | 0 µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,738 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,149 mg |
B3-vitamin | 6,2 NE |
→ Niacin | 9,87 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,77 mg |
B6-vitamin | 0,301 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,77 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0,7 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Vikingsteaks
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 6 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 189 mg |
Jern (Fe) | 0,66 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 325 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,014 mg |
Natrium (Na) | 66 mg |
Nikkel (Ni) | 6 µg |
Selen (Se) | 6,9 µg |
Zink (Zn) | 3,6 mg |
Sukkerarter i Vikingsteaks
Det samlede indhold af sukkerarter i Vikingsteaks er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Vikingsteaks
Vikingsteaks har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Vikingsteaks giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Vikingsteaks er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Vikingsteaks er Pork, ham, viking steak, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinekød, vikingsteaks, rå.