Ernæringsdata for Vaniljeis
Energiindholdet i 100 gram Vaniljeis er 186 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 778 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4 g protein, 10 g fedt og 20 g kulhydrat.
- Protein: 4 gram
- Fedt: 10 gram
- Kulhydrat: 20 gram
Af de 20 g kulhydrat er 20 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Vaniljeis er der 10 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Vaniljeis. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Vaniljeis er 4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 778 KJ |
Energi i kilokalorie | 186 kcal |
Fedt i alt | 10 g |
→ Mættede fedtsyrer | 6,5 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 43 mg |
Kulhydrat i alt | 20 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 20 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 16 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 64,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Vaniljeis
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Vanilleis. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 102 RE |
D-vitamin | 0,09 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,3 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,3 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,17 mg |
B3-vitamin | 0,1 NE |
→ Niacin | 1,03 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,933 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,09 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0,47 µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Vaniljeis
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 156 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 116 mg |
Jern (Fe) | 0,1 mg |
Jod (I) | 15 µg |
Kalium (K) | 190 mg |
Kobber (Cu) | 0,009 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 14 mg |
Mangan (Mn) | 0,008 mg |
Natrium (Na) | 44 mg |
Nikkel (Ni) | 3 µg |
Selen (Se) | 0,3 µg |
Zink (Zn) | 0,53 mg |
Sukkerarter i Vaniljeis
Det totale indhold af sukkerarter i Vaniljeis er g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Vaniljeis
Vaniljeis har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Hvilket betyder, at en potion Vaniljeis skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Vaniljeis er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Vaniljeis Ice cream, dairy, vanilla. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Vanilleis.