Ernæringsdata for Vaniljeis

Energiindholdet i 100 gram Vaniljeis er 186 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 778 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4 g protein, 10 g fedt og 20 g kulhydrat.

  • Protein: 4 gram
  • Fedt: 10 gram
  • Kulhydrat: 20 gram

Af de 20 g kulhydrat er 20 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Vaniljeis er der 10 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Vaniljeis. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Vaniljeis er 4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Vaniljeis
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 778 KJ
Energi i kilokalorie 186 kcal
Fedt i alt 10 g
→ Mættede fedtsyrer 6,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 43 mg
Kulhydrat i alt 20 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 20 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 16 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 64,9 g (ml)

Vitaminer i Vaniljeis

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Vanilleis. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Vaniljeis
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 102 RE
D-vitamin 0,09 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,3 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Vaniljeis
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 1,03 mg
→ Tryptofans bidrag 0,933 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,09 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,47 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Vaniljeis

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Vaniljeis
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 156 mg
Fosfor (P), Phosphor 116 mg
Jern (Fe) 0,1 mg
Jod (I) 15 µg
Kalium (K) 190 mg
Kobber (Cu) 0,009 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 14 mg
Mangan (Mn) 0,008 mg
Natrium (Na) 44 mg
Nikkel (Ni) 3 µg
Selen (Se) 0,3 µg
Zink (Zn) 0,53 mg

Sukkerarter i Vaniljeis

Det totale indhold af sukkerarter i Vaniljeis er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Vaniljeis
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Vaniljeis

Vaniljeis har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Hvilket betyder, at en potion Vaniljeis skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Vaniljeis er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Vaniljeis Ice cream, dairy, vanilla. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Vanilleis.