Ernæringsdata for Udenlandsk tomat

Energiindholdet i 100 gram Udenlandsk tomat er 33 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 137 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,1 g protein, 0,4 g fedt og 7,2 g kulhydrat.

  • Protein: 1,1 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 7,2 gram

Af de 7,2 g kulhydrat er 5,1 g tilgængeligt de overskydende 2,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Udenlandsk tomat er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Udenlandsk tomat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Udenlandsk tomat er 1,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Udenlandsk tomat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 137 KJ
Energi i kilokalorie 33 kcal
Fedt i alt 0,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 7,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 5,1 g
→ Kostfibre 2,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 90,6 g (ml)

Vitaminer i Udenlandsk tomat

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Tomat, importeret, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Udenlandsk tomat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 82,7 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,5 mg
K-vitamin 7,9 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Udenlandsk tomat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,041 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,018 mg
B3-vitamin 0,7 NE
→ Niacin 0,883 mg
→ Tryptofans bidrag 0,183 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,33 mg
B6-vitamin 0,084 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 31 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 18 mg

Mineraler i Udenlandsk tomat

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Udenlandsk tomat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8,87 mg
Fosfor (P), Phosphor 29,1 mg
Jern (Fe) 0,23 mg
Jod (I) 0,2 µg
Kalium (K) 252 mg
Kobber (Cu) 0,039 mg
Krom (Cr), Chrom 1,5 µg
Magnesium (Mg) 10,9 mg
Mangan (Mn) 0,11 mg
Natrium (Na) 13,4 mg
Nikkel (Ni) 3,2 µg
Selen (Se) 0,2 µg
Zink (Zn) 0,084 mg

Sukkerarter i Udenlandsk tomat

Det samlede indhold af sukkerarter i Udenlandsk tomat er 2,32 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Udenlandsk tomat
Sukkerart Mængde
Fructose 1,42 g
Glucose 0,9 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Udenlandsk tomat

Udenlandsk tomat har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Som betyder, at en potion Udenlandsk tomat forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Udenlandsk tomat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Udenlandsk tomat er Tomato, imported, ripe, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Tomat, importeret, rå.