Ernæringsdata for Tyttebær
Energiindholdet i 100 gram Tyttebær er 53 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 220 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 1,2 g fedt og 11,5 g kulhydrat.
- Protein: 0,8 gram
- Fedt: 1,2 gram
- Kulhydrat: 11,5 gram
Af de 11,5 g kulhydrat er 7,8 g tilgængeligt de resterende 3,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tyttebær er der 1,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tyttebær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tyttebær er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 220 KJ |
Energi i kilokalorie | 53 kcal |
Fedt i alt | 1,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,8 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 11,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 7,8 g |
→ Kostfibre | 3,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,3 g |
Vand | 86,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tyttebær
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Tyttebær, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,75 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,6 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,6 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,04 mg |
B3-vitamin | 0,5 NE |
→ Niacin | 0,633 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,133 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,12 mg |
B6-vitamin | 0,013 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 11 mg |
Mineraler i Tyttebær
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 20 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 16 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 0,15 µg |
Kalium (K) | 89 mg |
Kobber (Cu) | 0,072 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1 µg |
Magnesium (Mg) | 9 mg |
Mangan (Mn) | 3,2 mg |
Natrium (Na) | 2 mg |
Nikkel (Ni) | 5 µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 0,18 mg |
Sukkerarter i Tyttebær
Det totale indhold af sukkerarter i Tyttebær er 8,7 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 4,2 g |
Glucose | 4,3 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,2 g |
Glykæmisk indeks for Tyttebær
Tyttebær har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Hvilket betyder, at en potion Tyttebær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Tyttebær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Tyttebær hedder på engelsk Lingonberry, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Tyttebær, rå.