Ernæringsdata for Tyttebær

Energiindholdet i 100 gram Tyttebær er 53 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 220 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 1,2 g fedt og 11,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 1,2 gram
  • Kulhydrat: 11,5 gram

Af de 11,5 g kulhydrat er 7,8 g tilgængeligt de resterende 3,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tyttebær er der 1,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tyttebær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tyttebær er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Tyttebær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 220 KJ
Energi i kilokalorie 53 kcal
Fedt i alt 1,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,8 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 11,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 7,8 g
→ Kostfibre 3,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,3 g
Vand 86,3 g (ml)

Vitaminer i Tyttebær

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Tyttebær, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tyttebær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1,75 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,6 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,6 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tyttebær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,04 mg
B3-vitamin 0,5 NE
→ Niacin 0,633 mg
→ Tryptofans bidrag 0,133 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,12 mg
B6-vitamin 0,013 mg
B8-vitamin, Biotin 2,4 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 11 mg

Mineraler i Tyttebær

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tyttebær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor 16 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) 0,15 µg
Kalium (K) 89 mg
Kobber (Cu) 0,072 mg
Krom (Cr), Chrom 1 µg
Magnesium (Mg) 9 mg
Mangan (Mn) 3,2 mg
Natrium (Na) 2 mg
Nikkel (Ni) 5 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,18 mg

Sukkerarter i Tyttebær

Det totale indhold af sukkerarter i Tyttebær er 8,7 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tyttebær
Sukkerart Mængde
Fructose 4,2 g
Glucose 4,3 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,2 g

Glykæmisk indeks for Tyttebær

Tyttebær har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Hvilket betyder, at en potion Tyttebær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tyttebær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Tyttebær hedder på engelsk Lingonberry, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Tyttebær, rå.