Ernæringsdata for Tun i tomat
Energiindholdet i 100 gram Tun i tomat er 134 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 560 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,2 g protein, 7 g fedt og 0,5 g kulhydrat.
- Protein: 17,2 gram
- Fedt: 7 gram
- Kulhydrat: 0,5 gram
Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tun i tomat er der 7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tun i tomat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tun i tomat er 17,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 560 KJ |
Energi i kilokalorie | 134 kcal |
Fedt i alt | 7 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 3,2 g |
Kolesterol | 47 mg |
Kulhydrat i alt | 0,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 74,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tun i tomat
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Tun i tomat, konserves. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 372 RE |
D-vitamin | 2,9 µg |
→ D3 cholecalciferol | 2,9 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,2 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,06 mg |
B3-vitamin | 10,1 NE |
→ Niacin | 13,3 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,32 mg |
B6-vitamin | 0,425 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3 µg |
B9-vitamin, Folat | 15 µg |
B12-vitamin | 2,2 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Tun i tomat
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 8 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 163 mg |
Jern (Fe) | 1,2 mg |
Jod (I) | 7,48 µg |
Kalium (K) | 350 mg |
Kobber (Cu) | 0,053 mg |
Krom (Cr), Chrom | 9 µg |
Magnesium (Mg) | 27 mg |
Mangan (Mn) | 0,012 mg |
Natrium (Na) | 307 mg |
Nikkel (Ni) | 2 µg |
Selen (Se) | 68 µg |
Zink (Zn) | 1,8 mg |
Sukkerarter i Tun i tomat
Det totale indhold af sukkerarter i Tun i tomat er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Tun i tomat
Tun i tomat har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Tun i tomat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Tun i tomat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Tun i tomat Tuna, in tomato sauce, canned. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tun i tomat, konserves.