Ernæringsdata for Tun i tomat

Energiindholdet i 100 gram Tun i tomat er 134 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 560 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,2 g protein, 7 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 17,2 gram
  • Fedt: 7 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tun i tomat er der 7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tun i tomat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tun i tomat er 17,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Tun i tomat
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)560 KJ
Energi i kilokalorie134 kcal
Fedt i alt7 g
→ Mættede fedtsyrer1,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer3,2 g
Kolesterol47 mg
Kulhydrat i alt0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand74,1 g (ml)

Vitaminer i Tun i tomat

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Tun i tomat, konserves. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tun i tomat
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin372 RE
D-vitamin2,9 µg
→ D3 cholecalciferol2,9 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,2 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tun i tomat
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,06 mg
B3-vitamin10,1 NE
→ Niacin13,3 mg
→ Tryptofans bidrag3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,32 mg
B6-vitamin0,425 mg
B8-vitamin, Biotin3 µg
B9-vitamin, Folat15 µg
B12-vitamin2,2 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Tun i tomat

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tun i tomat
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk8 mg
Fosfor (P), Phosphor163 mg
Jern (Fe)1,2 mg
Jod (I)7,48 µg
Kalium (K)350 mg
Kobber (Cu)0,053 mg
Krom (Cr), Chrom9 µg
Magnesium (Mg)27 mg
Mangan (Mn)0,012 mg
Natrium (Na)307 mg
Nikkel (Ni)2 µg
Selen (Se)68 µg
Zink (Zn)1,8 mg

Sukkerarter i Tun i tomat

Det totale indhold af sukkerarter i Tun i tomat er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tun i tomat
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tun i tomat

Tun i tomat har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Tun i tomat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tun i tomat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tun i tomat Tuna, in tomato sauce, canned. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tun i tomat, konserves.