Ernæringsdata for Tun i tomat

Energiindholdet i 100 gram Tun i tomat er 134 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 560 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,2 g protein, 7 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 17,2 gram
  • Fedt: 7 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tun i tomat er der 7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tun i tomat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tun i tomat er 17,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Tun i tomat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 560 KJ
Energi i kilokalorie 134 kcal
Fedt i alt 7 g
→ Mættede fedtsyrer 1,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,2 g
Kolesterol 47 mg
Kulhydrat i alt 0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 74,1 g (ml)

Vitaminer i Tun i tomat

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Tun i tomat, konserves. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tun i tomat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 372 RE
D-vitamin 2,9 µg
→ D3 cholecalciferol 2,9 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,2 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tun i tomat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,06 mg
B3-vitamin 10,1 NE
→ Niacin 13,3 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,32 mg
B6-vitamin 0,425 mg
B8-vitamin, Biotin 3 µg
B9-vitamin, Folat 15 µg
B12-vitamin 2,2 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Tun i tomat

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tun i tomat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8 mg
Fosfor (P), Phosphor 163 mg
Jern (Fe) 1,2 mg
Jod (I) 7,48 µg
Kalium (K) 350 mg
Kobber (Cu) 0,053 mg
Krom (Cr), Chrom 9 µg
Magnesium (Mg) 27 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 307 mg
Nikkel (Ni) 2 µg
Selen (Se) 68 µg
Zink (Zn) 1,8 mg

Sukkerarter i Tun i tomat

Det totale indhold af sukkerarter i Tun i tomat er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tun i tomat
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tun i tomat

Tun i tomat har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Tun i tomat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tun i tomat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tun i tomat Tuna, in tomato sauce, canned. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tun i tomat, konserves.