Ernæringsdata for Torskerogn på dåse

Energiindholdet i 100 gram Torskerogn på dåse er 100 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 417 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,7 g protein, 3,7 g fedt og 2,8 g kulhydrat.

  • Protein: 13,7 gram
  • Fedt: 3,7 gram
  • Kulhydrat: 2,8 gram

Af de 2,8 g kulhydrat er 2,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Torskerogn på dåse er der 3,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Torskerogn på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Torskerogn på dåse er 13,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Torskerogn på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 417 KJ
Energi i kilokalorie 100 kcal
Fedt i alt 3,7 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,1 g
Kolesterol 235 mg
Kulhydrat i alt 2,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,1 g
Vand 77,8 g (ml)

Vitaminer i Torskerogn på dåse

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Torsk, rogn, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Torskerogn på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4,6 RE
D-vitamin 11 µg
→ D3 cholecalciferol 11 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 10 a-TE
→ Alfa-tokoferol 10 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Torskerogn på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,25 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,55 mg
B3-vitamin 0,8 NE
→ Niacin 3,3 mg
→ Tryptofans bidrag 2,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,97 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 13 µg
B9-vitamin, Folat 22 µg
B12-vitamin 15 µg
C-vitamin 10 mg

Mineraler i Torskerogn på dåse

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Torskerogn på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 24 mg
Fosfor (P), Phosphor 221 mg
Jern (Fe) 1,63 mg
Jod (I) 59 µg
Kalium (K) 233 mg
Kobber (Cu) 0,086 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 15,3 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 473 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 52 µg
Zink (Zn) 2,2 mg

Sukkerarter i Torskerogn på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Torskerogn på dåse er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Torskerogn på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Torskerogn på dåse

Torskerogn på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket medfører, at en potion Torskerogn på dåse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Torskerogn på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Torskerogn på dåse Cod, roe, canned. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Torsk, rogn, konserves.