Ernæringsdata for Torskelever

Energiindholdet i 100 gram Torskelever er 614 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2568 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,1 g protein, 66,6 g fedt og 1 g kulhydrat.

  • Protein: 5,1 gram
  • Fedt: 66,6 gram
  • Kulhydrat: 1 gram

Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Torskelever er der 66,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Torskelever. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Torskelever er 5,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Torskelever
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2568 KJ
Energi i kilokalorie614 kcal
Fedt i alt66,6 g
→ Mættede fedtsyrer14 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer31 g
→ Flerumættede fedtsyrer17 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,5 g
Vand26,8 g (ml)

Vitaminer i Torskelever

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Torsk, lever, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Torskelever
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin5100 RE
D-vitamin100 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin20 a-TE
→ Alfa-tokoferol20 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Torskelever
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,65 mg
B3-vitamin2,5 NE
→ Niacin3,25 mg
→ Tryptofans bidrag0,75 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,64 mg
B6-vitamin0,15 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat300 µg
B12-vitamin10 µg
C-vitamin4 mg

Mineraler i Torskelever

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Torskelever
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk10 mg
Fosfor (P), Phosphor100 mg
Jern (Fe)4 mg
Jod (I)500 µg
Kalium (K)130 mg
Kobber (Cu)0,66 mg
Krom (Cr), Chrom20,9 µg
Magnesium (Mg)8 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)589 mg
Nikkel (Ni)1,8 µg
Selen (Se)63,5 µg
Zink (Zn)1,94 mg

Sukkerarter i Torskelever

Det samlede indhold af sukkerarter i Torskelever er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Torskelever
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Torskelever

Torskelever har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Torskelever skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Torskelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Torskelever hedder på engelsk Cod, liver, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Torsk, lever, rå.