Ernæringsdata for Tørret fersken

Energiindholdet i 100 gram Tørret fersken er 336 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1406 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,9 g protein, 1 g fedt og 83,2 g kulhydrat.

  • Protein: 4,9 gram
  • Fedt: 1 gram
  • Kulhydrat: 83,2 gram

Af de 83,2 g kulhydrat er 68,9 g tilgængeligt de tilbageværende 14,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret fersken er der 1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tørret fersken. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret fersken er 4,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret fersken
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1406 KJ
Energi i kilokalorie 336 kcal
Fedt i alt 1 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 83,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 68,9 g
→ Kostfibre 14,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,4 g
Vand 7,5 g (ml)

Vitaminer i Tørret fersken

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Fersken, tørret. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret fersken
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 41,7 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret fersken
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,002 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,065 mg
B3-vitamin 1,3 NE
→ Niacin 1,68 mg
→ Tryptofans bidrag 0,383 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 14 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 4,8 mg

Mineraler i Tørret fersken

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tørret fersken
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 25 mg
Fosfor (P), Phosphor 120 mg
Jern (Fe) 6,8 mg
Jod (I) 2,8 µg
Kalium (K) 945 mg
Kobber (Cu) 0,63 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 80 mg
Mangan (Mn) 0,67 mg
Natrium (Na) 79 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,57 mg

Sukkerarter i Tørret fersken

Det totale indhold af sukkerarter i Tørret fersken er 51,1 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret fersken
Sukkerart Mængde
Fructose 6,7 g
Glucose 6,1 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 38,3 g

Glykæmisk indeks for Tørret fersken

Tørret fersken har et glykæmisk indeks (GI) på 52. Hvilket medfører, at en potion Tørret fersken giver en blodsukkerrespons, som svarer til 52 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Tørret fersken er 36. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Tørret fersken hedder på engelsk Peach, dried. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Fersken, tørret.