Ernæringsdata for Tørret fersken
Energiindholdet i 100 gram Tørret fersken er 336 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1406 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,9 g protein, 1 g fedt og 83,2 g kulhydrat.
- Protein: 4,9 gram
- Fedt: 1 gram
- Kulhydrat: 83,2 gram
Af de 83,2 g kulhydrat er 68,9 g tilgængeligt de tilbageværende 14,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tørret fersken er der 1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tørret fersken. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tørret fersken er 4,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1406 KJ |
Energi i kilokalorie | 336 kcal |
Fedt i alt | 1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,4 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 83,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 68,9 g |
→ Kostfibre | 14,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,4 g |
Vand | 7,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tørret fersken
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Fersken, tørret. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 41,7 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,002 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,065 mg |
B3-vitamin | 1,3 NE |
→ Niacin | 1,68 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,383 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,15 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 14 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 4,8 mg |
Mineraler i Tørret fersken
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 25 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 120 mg |
Jern (Fe) | 6,8 mg |
Jod (I) | 2,8 µg |
Kalium (K) | 945 mg |
Kobber (Cu) | 0,63 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 80 mg |
Mangan (Mn) | 0,67 mg |
Natrium (Na) | 79 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,57 mg |
Sukkerarter i Tørret fersken
Det totale indhold af sukkerarter i Tørret fersken er 51,1 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 6,7 g |
Glucose | 6,1 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 38,3 g |
Glykæmisk indeks for Tørret fersken
Tørret fersken har et glykæmisk indeks (GI) på 52. Hvilket medfører, at en potion Tørret fersken giver en blodsukkerrespons, som svarer til 52 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Tørret fersken er 36. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Tørret fersken hedder på engelsk Peach, dried. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Fersken, tørret.