Ernæringsdata for Tørret daddel
Energiindholdet i 100 gram Tørret daddel er 329 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1377 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,5 g fedt og 81,3 g kulhydrat.
- Protein: 2 gram
- Fedt: 0,5 gram
- Kulhydrat: 81,3 gram
Af de 81,3 g kulhydrat er 74,9 g tilgængeligt de overskydende 6,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tørret daddel er der 0,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tørret daddel. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tørret daddel er 2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1377 KJ |
Energi i kilokalorie | 329 kcal |
Fedt i alt | 0,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 81,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 74,9 g |
→ Kostfibre | 6,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,6 g |
Vand | 14,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tørret daddel
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Daddel, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,67 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,03 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,09 mg |
B3-vitamin | 1,2 NE |
→ Niacin | 2,1 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,9 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,78 mg |
B6-vitamin | 0,13 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 21 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 3 mg |
Mineraler i Tørret daddel
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 50,9 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 56 mg |
Jern (Fe) | 1 mg |
Jod (I) | 1,8 µg |
Kalium (K) | 643 mg |
Kobber (Cu) | 0,26 mg |
Krom (Cr), Chrom | 80 µg |
Magnesium (Mg) | 54 mg |
Mangan (Mn) | 0,4 mg |
Natrium (Na) | 6 mg |
Nikkel (Ni) | 33 µg |
Selen (Se) | 2 µg |
Zink (Zn) | 5,1 mg |
Sukkerarter i Tørret daddel
Det totale indhold af sukkerarter i Tørret daddel er 63,9 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 17,2 g |
Glucose | 17,1 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 29,7 g |
Glykæmisk indeks for Tørret daddel
Tørret daddel har et glykæmisk indeks (GI) på 50. Hvilket betyder, at en potion Tørret daddel giver en blodsukkerrespons, som svarer til 50 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Tørret daddel er 37. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Tørret daddel er Date, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Daddel, tørret.