Ernæringsdata for Tørret daddel

Energiindholdet i 100 gram Tørret daddel er 329 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1377 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,5 g fedt og 81,3 g kulhydrat.

  • Protein: 2 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 81,3 gram

Af de 81,3 g kulhydrat er 74,9 g tilgængeligt de overskydende 6,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret daddel er der 0,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tørret daddel. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret daddel er 2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret daddel
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1377 KJ
Energi i kilokalorie 329 kcal
Fedt i alt 0,5 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 81,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 74,9 g
→ Kostfibre 6,4 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,6 g
Vand 14,6 g (ml)

Vitaminer i Tørret daddel

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Daddel, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret daddel
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1,67 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret daddel
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,09 mg
B3-vitamin 1,2 NE
→ Niacin 2,1 mg
→ Tryptofans bidrag 0,9 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,78 mg
B6-vitamin 0,13 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 21 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 3 mg

Mineraler i Tørret daddel

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tørret daddel
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 50,9 mg
Fosfor (P), Phosphor 56 mg
Jern (Fe) 1 mg
Jod (I) 1,8 µg
Kalium (K) 643 mg
Kobber (Cu) 0,26 mg
Krom (Cr), Chrom 80 µg
Magnesium (Mg) 54 mg
Mangan (Mn) 0,4 mg
Natrium (Na) 6 mg
Nikkel (Ni) 33 µg
Selen (Se) 2 µg
Zink (Zn) 5,1 mg

Sukkerarter i Tørret daddel

Det totale indhold af sukkerarter i Tørret daddel er 63,9 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret daddel
Sukkerart Mængde
Fructose 17,2 g
Glucose 17,1 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 29,7 g

Glykæmisk indeks for Tørret daddel

Tørret daddel har et glykæmisk indeks (GI) på 50. Hvilket betyder, at en potion Tørret daddel giver en blodsukkerrespons, som svarer til 50 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tørret daddel er 37. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Tørret daddel er Date, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Daddel, tørret.