Ernæringsdata for Tørret æggeblomme

Energiindholdet i 100 gram Tørret æggeblomme er 647 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2709 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 34,3 g protein, 55,8 g fedt og 3,6 g kulhydrat.

  • Protein: 34,3 gram
  • Fedt: 55,8 gram
  • Kulhydrat: 3,6 gram

Af de 3,6 g kulhydrat er 3,6 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret æggeblomme er der 55,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørret æggeblomme. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret æggeblomme er 34,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret æggeblomme
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2709 KJ
Energi i kilokalorie647 kcal
Fedt i alt55,8 g
→ Mættede fedtsyrer17 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer21 g
→ Flerumættede fedtsyrer8,3 g
Kolesterol2335 mg
Kulhydrat i alt3,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3,6 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3,4 g
Vand3 g (ml)

Vitaminer i Tørret æggeblomme

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Æg, blomme, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret æggeblomme
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin1028 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret æggeblomme
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,29 mg
B2-vitamin, Riboflavin1,88 mg
B3-vitamin0,095 NE
→ Niacin6,76 mg
→ Tryptofans bidrag6,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre7,77 mg
B6-vitamin0,66 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat244 µg
B12-vitamin5,33 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Tørret æggeblomme

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tørret æggeblomme
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk284 mg
Fosfor (P), Phosphor920 mg
Jern (Fe)5,42 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)244 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)13 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)135 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)4,93 mg

Sukkerarter i Tørret æggeblomme

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørret æggeblomme er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret æggeblomme
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørret æggeblomme

Tørret æggeblomme har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Tørret æggeblomme giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tørret æggeblomme er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tørret æggeblomme Egg, chicken, yolk, dried. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æg, blomme, tørret.