Ernæringsdata for Tørret æggeblomme

Energiindholdet i 100 gram Tørret æggeblomme er 647 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2709 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 34,3 g protein, 55,8 g fedt og 3,6 g kulhydrat.

  • Protein: 34,3 gram
  • Fedt: 55,8 gram
  • Kulhydrat: 3,6 gram

Af de 3,6 g kulhydrat er 3,6 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret æggeblomme er der 55,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørret æggeblomme. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret æggeblomme er 34,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret æggeblomme
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2709 KJ
Energi i kilokalorie 647 kcal
Fedt i alt 55,8 g
→ Mættede fedtsyrer 17 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 21 g
→ Flerumættede fedtsyrer 8,3 g
Kolesterol 2335 mg
Kulhydrat i alt 3,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,6 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,4 g
Vand 3 g (ml)

Vitaminer i Tørret æggeblomme

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Æg, blomme, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret æggeblomme
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1028 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret æggeblomme
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,29 mg
B2-vitamin, Riboflavin 1,88 mg
B3-vitamin 0,095 NE
→ Niacin 6,76 mg
→ Tryptofans bidrag 6,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 7,77 mg
B6-vitamin 0,66 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 244 µg
B12-vitamin 5,33 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Tørret æggeblomme

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tørret æggeblomme
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 284 mg
Fosfor (P), Phosphor 920 mg
Jern (Fe) 5,42 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 244 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 13 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 135 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 4,93 mg

Sukkerarter i Tørret æggeblomme

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørret æggeblomme er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret æggeblomme
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørret æggeblomme

Tørret æggeblomme har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Tørret æggeblomme giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tørret æggeblomme er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tørret æggeblomme Egg, chicken, yolk, dried. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æg, blomme, tørret.