Ernæringsdata for Tørret æg
Energiindholdet i 100 gram Tørret æg er 576 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2408 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 47,4 g protein, 41 g fedt og 5 g kulhydrat.
- Protein: 47,4 gram
- Fedt: 41 gram
- Kulhydrat: 5 gram
Af de 5 g kulhydrat er 5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tørret æg er der 41 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørret æg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tørret æg er 47,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2408 KJ |
Energi i kilokalorie | 576 kcal |
Fedt i alt | 41 g |
→ Mættede fedtsyrer | 12,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 15,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 6,1 g |
Kolesterol | 1715 mg |
Kulhydrat i alt | 5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,7 g |
Vand | 3,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tørret æg
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Æg, hele, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 273 RE |
D-vitamin | 1,8 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,11 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 1,2 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,195 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 1,54 mg |
B3-vitamin | 0,305 NE |
→ Niacin | 9,97 mg |
→ Tryptofans bidrag | 9,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 5,91 mg |
B6-vitamin | 0,388 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 171 µg |
B12-vitamin | 3,95 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Tørret æg
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 231 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 831 mg |
Jern (Fe) | 6,79 mg |
Jod (I) | 21 µg |
Kalium (K) | 493 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 42 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 523 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 87,4 µg |
Zink (Zn) | 5,28 mg |
Sukkerarter i Tørret æg
Det totale indhold af sukkerarter i Tørret æg er g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Tørret æg
Tørret æg har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Tørret æg forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Tørret æg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Tørret æg Egg, chicken, whole, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Æg, hele, tørret.