Ernæringsdata for Tørret æg

Energiindholdet i 100 gram Tørret æg er 576 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2408 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 47,4 g protein, 41 g fedt og 5 g kulhydrat.

  • Protein: 47,4 gram
  • Fedt: 41 gram
  • Kulhydrat: 5 gram

Af de 5 g kulhydrat er 5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret æg er der 41 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørret æg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret æg er 47,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret æg
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2408 KJ
Energi i kilokalorie 576 kcal
Fedt i alt 41 g
→ Mættede fedtsyrer 12,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 15,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 6,1 g
Kolesterol 1715 mg
Kulhydrat i alt 5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,7 g
Vand 3,1 g (ml)

Vitaminer i Tørret æg

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Æg, hele, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret æg
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 273 RE
D-vitamin 1,8 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,11 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 1,2 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret æg
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,195 mg
B2-vitamin, Riboflavin 1,54 mg
B3-vitamin 0,305 NE
→ Niacin 9,97 mg
→ Tryptofans bidrag 9,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 5,91 mg
B6-vitamin 0,388 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 171 µg
B12-vitamin 3,95 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Tørret æg

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tørret æg
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 231 mg
Fosfor (P), Phosphor 831 mg
Jern (Fe) 6,79 mg
Jod (I) 21 µg
Kalium (K) 493 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 42 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 523 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 87,4 µg
Zink (Zn) 5,28 mg

Sukkerarter i Tørret æg

Det totale indhold af sukkerarter i Tørret æg er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret æg
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørret æg

Tørret æg har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Tørret æg forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tørret æg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tørret æg Egg, chicken, whole, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Æg, hele, tørret.