Ernæringsdata for Tørret æble

Energiindholdet i 100 gram Tørret æble er 255 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1068 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,3 g fedt og 65,9 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 65,9 gram

Af de 65,9 g kulhydrat er 57,2 g tilgængeligt de overskydende 8,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret æble er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tørret æble. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret æble er 0,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret æble
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1068 KJ
Energi i kilokalorie 255 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 65,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 57,2 g
→ Kostfibre 8,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 31,8 g (ml)

Vitaminer i Tørret æble

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Æble, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret æble
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret æble
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,065 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,1 mg
B3-vitamin 0,6 NE
→ Niacin 0,733 mg
→ Tryptofans bidrag 0,133 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,125 mg
B8-vitamin, Biotin 0,9 µg
B9-vitamin, Folat 0 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 3,9 mg

Mineraler i Tørret æble

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tørret æble
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 30 mg
Fosfor (P), Phosphor 38 mg
Jern (Fe) 1,4 mg
Jod (I) 0,8 µg
Kalium (K) 450 mg
Kobber (Cu) 0,04 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 5 mg
Mangan (Mn) 0,2 mg
Natrium (Na) 87 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 0,5 µg
Zink (Zn) 0,2 mg

Sukkerarter i Tørret æble

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørret æble er 41 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret æble
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tørret æble

Tørret æble har et glykæmisk indeks (GI) på 27. Det betyder, at en potion Tørret æble skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 27 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Tørret æble er 15. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Tørret æble Apple, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æble, tørret.