Ernæringsdata for Tørret æble
Energiindholdet i 100 gram Tørret æble er 255 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1068 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,3 g fedt og 65,9 g kulhydrat.
- Protein: 0,9 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 65,9 gram
Af de 65,9 g kulhydrat er 57,2 g tilgængeligt de overskydende 8,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tørret æble er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tørret æble. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tørret æble er 0,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1068 KJ |
Energi i kilokalorie | 255 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 65,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 57,2 g |
→ Kostfibre | 8,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 31,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tørret æble
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Æble, tørret. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,065 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,1 mg |
B3-vitamin | 0,6 NE |
→ Niacin | 0,733 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,133 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,125 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,9 µg |
B9-vitamin, Folat | 0 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 3,9 mg |
Mineraler i Tørret æble
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 30 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 38 mg |
Jern (Fe) | 1,4 mg |
Jod (I) | 0,8 µg |
Kalium (K) | 450 mg |
Kobber (Cu) | 0,04 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 5 mg |
Mangan (Mn) | 0,2 mg |
Natrium (Na) | 87 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 0,5 µg |
Zink (Zn) | 0,2 mg |
Sukkerarter i Tørret æble
Det samlede indhold af sukkerarter i Tørret æble er 41 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Tørret æble
Tørret æble har et glykæmisk indeks (GI) på 27. Det betyder, at en potion Tørret æble skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 27 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Tørret æble er 15. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Tørret æble Apple, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æble, tørret.