Ernæringsdata for Tørret abrikos

Energiindholdet i 100 gram Tørret abrikos er 277 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1159 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,9 g protein, 1,7 g fedt og 66,5 g kulhydrat.

  • Protein: 2,9 gram
  • Fedt: 1,7 gram
  • Kulhydrat: 66,5 gram

Af de 66,5 g kulhydrat er 57,2 g tilgængeligt de overskydende 9,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret abrikos er der 1,7 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørret abrikos. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret abrikos er 2,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret abrikos
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1159 KJ
Energi i kilokalorie277 kcal
Fedt i alt1,7 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,6 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt66,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt57,2 g
→ Kostfibre9,3 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,8 g
Vand26,2 g (ml)

Vitaminer i Tørret abrikos

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Abrikos, tørret. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret abrikos
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin199 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin4 a-TE
→ Alfa-tokoferol4 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret abrikos
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,06 mg
B3-vitamin2,8 NE
→ Niacin3,03 mg
→ Tryptofans bidrag0,233 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,7 mg
B6-vitamin0,17 mg
B8-vitamin, Biotin1 µg
B9-vitamin, Folat14 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin1 mg

Mineraler i Tørret abrikos

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tørret abrikos
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk67,5 mg
Fosfor (P), Phosphor65,7 mg
Jern (Fe)6 mg
Jod (I)3,4 µg
Kalium (K)1026 mg
Kobber (Cu)0,27 mg
Krom (Cr), Chrom80 µg
Magnesium (Mg)41 mg
Mangan (Mn)0,235 mg
Natrium (Na)21 mg
Nikkel (Ni)120 µg
Selen (Se)2,2 µg
Zink (Zn)0,2 mg

Sukkerarter i Tørret abrikos

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørret abrikos er 41,9 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret abrikos
SukkerartMængde
Fructose4,5 g
Glucose8,1 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose29,3 g

Glykæmisk indeks for Tørret abrikos

Tørret abrikos har et glykæmisk indeks (GI) på 31. Det vil sige, at en potion Tørret abrikos forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 31 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Tørret abrikos er 18. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Tørret abrikos hedder på engelsk Apricot, dried. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Abrikos, tørret.