Ernæringsdata for Tørret abrikos

Energiindholdet i 100 gram Tørret abrikos er 277 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1159 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,9 g protein, 1,7 g fedt og 66,5 g kulhydrat.

  • Protein: 2,9 gram
  • Fedt: 1,7 gram
  • Kulhydrat: 66,5 gram

Af de 66,5 g kulhydrat er 57,2 g tilgængeligt de overskydende 9,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tørret abrikos er der 1,7 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tørret abrikos. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tørret abrikos er 2,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Tørret abrikos
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1159 KJ
Energi i kilokalorie 277 kcal
Fedt i alt 1,7 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 66,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 57,2 g
→ Kostfibre 9,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,8 g
Vand 26,2 g (ml)

Vitaminer i Tørret abrikos

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Abrikos, tørret. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tørret abrikos
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 199 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 4 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tørret abrikos
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,06 mg
B3-vitamin 2,8 NE
→ Niacin 3,03 mg
→ Tryptofans bidrag 0,233 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,7 mg
B6-vitamin 0,17 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 14 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Tørret abrikos

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tørret abrikos
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 67,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 65,7 mg
Jern (Fe) 6 mg
Jod (I) 3,4 µg
Kalium (K) 1026 mg
Kobber (Cu) 0,27 mg
Krom (Cr), Chrom 80 µg
Magnesium (Mg) 41 mg
Mangan (Mn) 0,235 mg
Natrium (Na) 21 mg
Nikkel (Ni) 120 µg
Selen (Se) 2,2 µg
Zink (Zn) 0,2 mg

Sukkerarter i Tørret abrikos

Det samlede indhold af sukkerarter i Tørret abrikos er 41,9 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tørret abrikos
Sukkerart Mængde
Fructose 4,5 g
Glucose 8,1 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 29,3 g

Glykæmisk indeks for Tørret abrikos

Tørret abrikos har et glykæmisk indeks (GI) på 31. Det vil sige, at en potion Tørret abrikos forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 31 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Tørret abrikos er 18. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Tørret abrikos hedder på engelsk Apricot, dried. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Abrikos, tørret.