Ernæringsdata for Tomatsuppe

Energiindholdet i 100 gram Tomatsuppe er 73 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 304 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,6 g protein, 1,5 g fedt og 13,2 g kulhydrat.

  • Protein: 1,6 gram
  • Fedt: 1,5 gram
  • Kulhydrat: 13,2 gram

Af de 13,2 g kulhydrat er 12,8 g tilgængeligt de overskydende 0,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tomatsuppe er der 1,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tomatsuppe. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tomatsuppe er 1,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Tomatsuppe
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)304 KJ
Energi i kilokalorie73 kcal
Fedt i alt1,5 g
→ Mættede fedtsyrer0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,8 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt13,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt12,8 g
→ Kostfibre0,4 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske2,4 g
Vand81,3 g (ml)

Vitaminer i Tomatsuppe

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Tomatsuppe, spiseklar. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tomatsuppe
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin56 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tomatsuppe
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,04 mg
B3-vitamin1,1 NE
→ Niacin1,37 mg
→ Tryptofans bidrag0,267 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,12 mg
B6-vitamin0,09 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat12 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin53 mg

Mineraler i Tomatsuppe

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Tomatsuppe
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk11 mg
Fosfor (P), Phosphor27 mg
Jern (Fe)1,4 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)210 mg
Kobber (Cu)0,2 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)6 mg
Mangan (Mn)0,2 mg
Natrium (Na)695 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,194 mg

Sukkerarter i Tomatsuppe

Det samlede indhold af sukkerarter i Tomatsuppe er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tomatsuppe
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tomatsuppe

Tomatsuppe har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Hvilket betyder, at en potion Tomatsuppe skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tomatsuppe er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Tomatsuppe er Soup, tomato, ready to eat. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Tomatsuppe, spiseklar.