Ernæringsdata for Tomatsuppe
Energiindholdet i 100 gram Tomatsuppe er 73 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 304 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,6 g protein, 1,5 g fedt og 13,2 g kulhydrat.
- Protein: 1,6 gram
- Fedt: 1,5 gram
- Kulhydrat: 13,2 gram
Af de 13,2 g kulhydrat er 12,8 g tilgængeligt de overskydende 0,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tomatsuppe er der 1,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tomatsuppe. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tomatsuppe er 1,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 304 KJ |
Energi i kilokalorie | 73 kcal |
Fedt i alt | 1,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,8 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 13,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 12,8 g |
→ Kostfibre | 0,4 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,4 g |
Vand | 81,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tomatsuppe
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Tomatsuppe, spiseklar. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 56 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,07 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,04 mg |
B3-vitamin | 1,1 NE |
→ Niacin | 1,37 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,267 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,12 mg |
B6-vitamin | 0,09 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 12 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 53 mg |
Mineraler i Tomatsuppe
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 11 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 27 mg |
Jern (Fe) | 1,4 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 210 mg |
Kobber (Cu) | 0,2 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 6 mg |
Mangan (Mn) | 0,2 mg |
Natrium (Na) | 695 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,194 mg |
Sukkerarter i Tomatsuppe
Det samlede indhold af sukkerarter i Tomatsuppe er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Tomatsuppe
Tomatsuppe har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Hvilket betyder, at en potion Tomatsuppe skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Tomatsuppe er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Tomatsuppe er Soup, tomato, ready to eat. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Tomatsuppe, spiseklar.