Ernæringsdata for Tomatketchup

Energiindholdet i 100 gram Tomatketchup er 114 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 479 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3 g protein, 2,4 g fedt og 21,7 g kulhydrat.

  • Protein: 3 gram
  • Fedt: 2,4 gram
  • Kulhydrat: 21,7 gram

Af de 21,7 g kulhydrat er 18,4 g tilgængeligt de tilbageværende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Tomatketchup er der 2,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Tomatketchup. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tomatketchup er 3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Tomatketchup
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 479 KJ
Energi i kilokalorie 114 kcal
Fedt i alt 2,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 21,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 18,4 g
→ Kostfibre 3,3 g
Tilsat sukker 7,6 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 71,5 g (ml)

Vitaminer i Tomatketchup

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Tomatketchup. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tomatketchup
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 49,9 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,5 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tomatketchup
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 0,6 NE
→ Niacin 0,867 mg
→ Tryptofans bidrag 0,267 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,25 mg
B6-vitamin 0,13 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 5 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 3,94 mg

Mineraler i Tomatketchup

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tomatketchup
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 18,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 34,4 mg
Jern (Fe) 0,6 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 376 mg
Kobber (Cu) 0,15 mg
Krom (Cr), Chrom 5 µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) 0,16 mg
Natrium (Na) 1090 mg
Nikkel (Ni) 30 µg
Selen (Se) 0,4 µg
Zink (Zn) 0,2 mg

Sukkerarter i Tomatketchup

Det totale indhold af sukkerarter i Tomatketchup er 7,6 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tomatketchup
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 7,6 g

Glykæmisk indeks for Tomatketchup

Tomatketchup har et glykæmisk indeks (GI) på 10. Det vil sige, at en potion Tomatketchup forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 10 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Tomatketchup er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Tomatketchup er Tomato ketchup, bottled. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tomatketchup.