Ernæringsdata for Tomat
Energiindholdet i 100 gram Tomat er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 107 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,7 g protein, 0,3 g fedt og 5,7 g kulhydrat.
- Protein: 0,7 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 5,7 gram
Af de 5,7 g kulhydrat er 4,3 g tilgængeligt de tilbageværende 1,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tomat er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Tomat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tomat er 0,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 107 KJ |
Energi i kilokalorie | 26 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 5,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,3 g |
→ Kostfibre | 1,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,6 g |
Vand | 94,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tomat
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Tomat, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 82,7 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,74 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,74 mg |
K-vitamin | 7,9 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,041 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,018 mg |
B3-vitamin | 0,7 NE |
→ Niacin | 0,817 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,117 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,33 mg |
B6-vitamin | 0,084 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 29 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 18,7 mg |
Mineraler i Tomat
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 8,87 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 29,1 mg |
Jern (Fe) | 0,23 mg |
Jod (I) | 0,2 µg |
Kalium (K) | 242 mg |
Kobber (Cu) | 0,039 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,3 µg |
Magnesium (Mg) | 9 mg |
Mangan (Mn) | 0,11 mg |
Natrium (Na) | 10,8 mg |
Nikkel (Ni) | 1,95 µg |
Selen (Se) | 0,3 µg |
Zink (Zn) | 0,084 mg |
Sukkerarter i Tomat
Det samlede indhold af sukkerarter i Tomat er 2,32 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,42 g |
Glucose | 0,9 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Tomat
Tomat har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det betyder, at en potion Tomat giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Tomat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Tomat er Tomato, ripe, raw, origin unknown. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Tomat, rå.