Ernæringsdata for Toastbrød

Energiindholdet i 100 gram Toastbrød er 256 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1073 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8 g protein, 2,7 g fedt og 51 g kulhydrat.

  • Protein: 8 gram
  • Fedt: 2,7 gram
  • Kulhydrat: 51 gram

Af de 51 g kulhydrat er 47,7 g tilgængeligt de tilbageværende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Toastbrød er der 2,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Toastbrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Toastbrød er 8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Toastbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1073 KJ
Energi i kilokalorie 256 kcal
Fedt i alt 2,7 g
→ Mættede fedtsyrer 0,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,8 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 51 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 47,7 g
→ Kostfibre 3,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,5 g
Vand 37 g (ml)

Vitaminer i Toastbrød

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Hvedebrød, toastbrød, fint, industrifremstillet. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Toastbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Toastbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,118 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,067 mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 1,4 mg
→ Tryptofans bidrag 1,4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,053 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 50,3 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Toastbrød

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Toastbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 44 mg
Fosfor (P), Phosphor 79 mg
Jern (Fe) 0,94 mg
Jod (I) 21 µg
Kalium (K) 108 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 6,3 µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) 0,43 mg
Natrium (Na) 439 mg
Nikkel (Ni) 3,2 µg
Selen (Se) 1,6 µg
Zink (Zn) 0,56 mg

Sukkerarter i Toastbrød

Det totale indhold af sukkerarter i Toastbrød er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Toastbrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Toastbrød

Toastbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 40. Hvilket betyder, at en potion Toastbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 40 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Toastbrød er 19. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Toastbrød Whitebread, for toasting, industrial produced. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hvedebrød, toastbrød, fint, industrifremstillet.