Ernæringsdata for Toastbrød
Energiindholdet i 100 gram Toastbrød er 256 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1073 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8 g protein, 2,7 g fedt og 51 g kulhydrat.
- Protein: 8 gram
- Fedt: 2,7 gram
- Kulhydrat: 51 gram
Af de 51 g kulhydrat er 47,7 g tilgængeligt de tilbageværende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Toastbrød er der 2,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Toastbrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Toastbrød er 8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1073 KJ |
Energi i kilokalorie | 256 kcal |
Fedt i alt | 2,7 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,9 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,8 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 51 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 47,7 g |
→ Kostfibre | 3,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,5 g |
Vand | 37 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Toastbrød
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Hvedebrød, toastbrød, fint, industrifremstillet. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,118 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,067 mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 1,4 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,053 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 50,3 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Toastbrød
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 44 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 79 mg |
Jern (Fe) | 0,94 mg |
Jod (I) | 21 µg |
Kalium (K) | 108 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 6,3 µg |
Magnesium (Mg) | 18 mg |
Mangan (Mn) | 0,43 mg |
Natrium (Na) | 439 mg |
Nikkel (Ni) | 3,2 µg |
Selen (Se) | 1,6 µg |
Zink (Zn) | 0,56 mg |
Sukkerarter i Toastbrød
Det totale indhold af sukkerarter i Toastbrød er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Toastbrød
Toastbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 40. Hvilket betyder, at en potion Toastbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 40 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Toastbrød er 19. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Toastbrød Whitebread, for toasting, industrial produced. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hvedebrød, toastbrød, fint, industrifremstillet.