Ernæringsdata for Tamarind

Energiindholdet i 100 gram Tamarind er 260 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1086 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,8 g protein, 0,6 g fedt og 62,5 g kulhydrat.

  • Protein: 2,8 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 62,5 gram

Af de 62,5 g kulhydrat er 57,4 g tilgængeligt de tilbageværende 5,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tamarind er der 0,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tamarind. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tamarind er 2,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Tamarind
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1086 KJ
Energi i kilokalorie 260 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 62,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 57,4 g
→ Kostfibre 5,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,7 g
Vand 31,4 g (ml)

Vitaminer i Tamarind

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Tamarind, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tamarind
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tamarind
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,428 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,152 mg
B3-vitamin 1,94 NE
→ Niacin 2,24 mg
→ Tryptofans bidrag 0,3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,143 mg
B6-vitamin 0,066 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 3,5 mg

Mineraler i Tamarind

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tamarind
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 74 mg
Fosfor (P), Phosphor 113 mg
Jern (Fe) 2,8 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 628 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 92 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 28 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Tamarind

Det samlede indhold af sukkerarter i Tamarind er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tamarind
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tamarind

Tamarind har et glykæmisk indeks (GI) på 44. Som betyder, at en potion Tamarind forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 44 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Tamarind er 25. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Tamarind hedder på engelsk Tamarind, Indian date, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Tamarind, rå.