Ernæringsdata for Tamarind
Energiindholdet i 100 gram Tamarind er 260 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1086 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,8 g protein, 0,6 g fedt og 62,5 g kulhydrat.
- Protein: 2,8 gram
- Fedt: 0,6 gram
- Kulhydrat: 62,5 gram
Af de 62,5 g kulhydrat er 57,4 g tilgængeligt de tilbageværende 5,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Tamarind er der 0,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tamarind. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Tamarind er 2,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1086 KJ |
Energi i kilokalorie | 260 kcal |
Fedt i alt | 0,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 62,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 57,4 g |
→ Kostfibre | 5,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,7 g |
Vand | 31,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Tamarind
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Tamarind, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,5 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,428 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,152 mg |
B3-vitamin | 1,94 NE |
→ Niacin | 2,24 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,3 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,143 mg |
B6-vitamin | 0,066 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 3,5 mg |
Mineraler i Tamarind
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 74 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 113 mg |
Jern (Fe) | 2,8 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 628 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 92 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 28 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Tamarind
Det samlede indhold af sukkerarter i Tamarind er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Tamarind
Tamarind har et glykæmisk indeks (GI) på 44. Som betyder, at en potion Tamarind forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 44 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Tamarind er 25. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Tamarind hedder på engelsk Tamarind, Indian date, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Tamarind, rå.