Ernæringsdata for Tamarind

Energiindholdet i 100 gram Tamarind er 260 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1086 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,8 g protein, 0,6 g fedt og 62,5 g kulhydrat.

  • Protein: 2,8 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 62,5 gram

Af de 62,5 g kulhydrat er 57,4 g tilgængeligt de tilbageværende 5,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Tamarind er der 0,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Tamarind. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Tamarind er 2,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Tamarind
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1086 KJ
Energi i kilokalorie260 kcal
Fedt i alt0,6 g
→ Mættede fedtsyrer0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt62,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt57,4 g
→ Kostfibre5,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,7 g
Vand31,4 g (ml)

Vitaminer i Tamarind

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Tamarind, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Tamarind
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin1,5 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Tamarind
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,428 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,152 mg
B3-vitamin1,94 NE
→ Niacin2,24 mg
→ Tryptofans bidrag0,3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,143 mg
B6-vitamin0,066 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin3,5 mg

Mineraler i Tamarind

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Tamarind
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk74 mg
Fosfor (P), Phosphor113 mg
Jern (Fe)2,8 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)628 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)92 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)28 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Tamarind

Det samlede indhold af sukkerarter i Tamarind er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Tamarind
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Tamarind

Tamarind har et glykæmisk indeks (GI) på 44. Som betyder, at en potion Tamarind forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 44 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Tamarind er 25. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Tamarind hedder på engelsk Tamarind, Indian date, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Tamarind, rå.