Ernæringsdata for Syrnet fløde 9 %

Energiindholdet i 100 gram Syrnet fløde 9 % er 110 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 459 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,1 g protein, 9 g fedt og 4,3 g kulhydrat.

  • Protein: 3,1 gram
  • Fedt: 9 gram
  • Kulhydrat: 4,3 gram

Af de 4,3 g kulhydrat er 4,3 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Syrnet fløde 9 % er der 9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Syrnet fløde 9 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syrnet fløde 9 % er 3,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Syrnet fløde 9 %
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 459 KJ
Energi i kilokalorie 110 kcal
Fedt i alt 9 g
→ Mættede fedtsyrer 5,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 30 mg
Kulhydrat i alt 4,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,3 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 83 g (ml)

Vitaminer i Syrnet fløde 9 %

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Fløde 9 %, syrnet. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syrnet fløde 9 %
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 79,8 RE
D-vitamin 0,144 µg
→ D3 cholecalciferol 0,144 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,23 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,23 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syrnet fløde 9 %
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 0,08 NE
→ Niacin 0,647 mg
→ Tryptofans bidrag 0,567 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,04 mg
B8-vitamin, Biotin 1,4 µg
B9-vitamin, Folat 13 µg
B12-vitamin 0,25 µg
C-vitamin 0,9 mg

Mineraler i Syrnet fløde 9 %

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Syrnet fløde 9 %
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 105 mg
Fosfor (P), Phosphor 80 mg
Jern (Fe) 0,04 mg
Jod (I) 10,6 µg
Kalium (K) 140 mg
Kobber (Cu) 0,007 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 10 mg
Mangan (Mn) 0,007 mg
Natrium (Na) 40 mg
Nikkel (Ni) 1 µg
Selen (Se) 1,3 µg
Zink (Zn) 0,34 mg

Sukkerarter i Syrnet fløde 9 %

Det samlede indhold af sukkerarter i Syrnet fløde 9 % er 3,11 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syrnet fløde 9 %
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0,28 g
Lactose 2,83 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Syrnet fløde 9 %

Syrnet fløde 9 % har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Syrnet fløde 9 % giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Syrnet fløde 9 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Syrnet fløde 9 % hedder på engelsk Cream, cultured, 9 % fat. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Fløde 9 %, syrnet.