Ernæringsdata for Syltede tyttebær
Energiindholdet i 100 gram Syltede tyttebær er 156 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 651 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,2 g protein, 0,2 g fedt og 39 g kulhydrat.
- Protein: 0,2 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 39 gram
Af de 39 g kulhydrat er 36,5 g tilgængeligt de overskydende 2,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Syltede tyttebær er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Syltede tyttebær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Syltede tyttebær er 0,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 651 KJ |
Energi i kilokalorie | 156 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 39 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 36,5 g |
→ Kostfibre | 2,5 g |
Tilsat sukker | 26 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,1 g |
Vand | 60 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Syltede tyttebær
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Tyttebær, syltede. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 0,033 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,033 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Syltede tyttebær
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 10 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 10 mg |
Jern (Fe) | 0,26 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 45 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 4 mg |
Mangan (Mn) | 1,7 mg |
Natrium (Na) | 20 mg |
Nikkel (Ni) | 5 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,09 mg |
Sukkerarter i Syltede tyttebær
Det totale indhold af sukkerarter i Syltede tyttebær er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Syltede tyttebær
Syltede tyttebær har et glykæmisk indeks (GI) på 20. Som betyder, at en potion Syltede tyttebær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 20 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Syltede tyttebær er 7. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Syltede tyttebær er Lingonberry, jam. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tyttebær, syltede.