Ernæringsdata for Syltede tyttebær

Energiindholdet i 100 gram Syltede tyttebær er 156 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 651 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,2 g protein, 0,2 g fedt og 39 g kulhydrat.

  • Protein: 0,2 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 39 gram

Af de 39 g kulhydrat er 36,5 g tilgængeligt de overskydende 2,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Syltede tyttebær er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Syltede tyttebær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltede tyttebær er 0,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltede tyttebær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 651 KJ
Energi i kilokalorie 156 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 39 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 36,5 g
→ Kostfibre 2,5 g
Tilsat sukker 26 g
Alkohol 0 g
Aske 0,1 g
Vand 60 g (ml)

Vitaminer i Syltede tyttebær

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Tyttebær, syltede. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltede tyttebær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltede tyttebær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 0,033 mg
→ Tryptofans bidrag 0,033 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Syltede tyttebær

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Syltede tyttebær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 10 mg
Jern (Fe) 0,26 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 45 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 4 mg
Mangan (Mn) 1,7 mg
Natrium (Na) 20 mg
Nikkel (Ni) 5 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,09 mg

Sukkerarter i Syltede tyttebær

Det totale indhold af sukkerarter i Syltede tyttebær er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltede tyttebær
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Syltede tyttebær

Syltede tyttebær har et glykæmisk indeks (GI) på 20. Som betyder, at en potion Syltede tyttebær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 20 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Syltede tyttebær er 7. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Syltede tyttebær er Lingonberry, jam. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tyttebær, syltede.