Ernæringsdata for Syltede tyttebær

Energiindholdet i 100 gram Syltede tyttebær er 156 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 651 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,2 g protein, 0,2 g fedt og 39 g kulhydrat.

  • Protein: 0,2 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 39 gram

Af de 39 g kulhydrat er 36,5 g tilgængeligt de overskydende 2,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Syltede tyttebær er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Syltede tyttebær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltede tyttebær er 0,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltede tyttebær
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)651 KJ
Energi i kilokalorie156 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt39 g
→ Kulhydrat tilgængeligt36,5 g
→ Kostfibre2,5 g
Tilsat sukker26 g
Alkohol0 g
Aske0,1 g
Vand60 g (ml)

Vitaminer i Syltede tyttebær

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Tyttebær, syltede. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltede tyttebær
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltede tyttebær
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin0,033 mg
→ Tryptofans bidrag0,033 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Syltede tyttebær

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Syltede tyttebær
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk10 mg
Fosfor (P), Phosphor10 mg
Jern (Fe)0,26 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)45 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom2 µg
Magnesium (Mg)4 mg
Mangan (Mn)1,7 mg
Natrium (Na)20 mg
Nikkel (Ni)5 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,09 mg

Sukkerarter i Syltede tyttebær

Det totale indhold af sukkerarter i Syltede tyttebær er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltede tyttebær
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Syltede tyttebær

Syltede tyttebær har et glykæmisk indeks (GI) på 20. Som betyder, at en potion Syltede tyttebær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 20 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Syltede tyttebær er 7. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Syltede tyttebær er Lingonberry, jam. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tyttebær, syltede.