Ernæringsdata for Syltede rødbeder

Energiindholdet i 100 gram Syltede rødbeder er 61 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 255 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1 g protein, 0,3 g fedt og 14,4 g kulhydrat.

  • Protein: 1 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 14,4 gram

Af de 14,4 g kulhydrat er 12,4 g tilgængeligt de overskydende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Syltede rødbeder er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltede rødbeder. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltede rødbeder er 1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltede rødbeder
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 255 KJ
Energi i kilokalorie 61 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 14,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 12,4 g
→ Kostfibre 2 g
Tilsat sukker 3,4 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 83,7 g (ml)

Vitaminer i Syltede rødbeder

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Rødbede, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltede rødbeder
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0,583 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,08 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,08 mg
K-vitamin 0,2 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltede rødbeder
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,04 mg
B3-vitamin 0,157 NE
→ Niacin 0,24 mg
→ Tryptofans bidrag 0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,1 mg
B6-vitamin 0,05 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 37 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 4,1 mg

Mineraler i Syltede rødbeder

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at fastholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Syltede rødbeder
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 22,7 mg
Fosfor (P), Phosphor 24,2 mg
Jern (Fe) 0,7 mg
Jod (I) 0,5 µg
Kalium (K) 330 mg
Kobber (Cu) 0,21 mg
Krom (Cr), Chrom 5 µg
Magnesium (Mg) 15 mg
Mangan (Mn) 0,72 mg
Natrium (Na) 194 mg
Nikkel (Ni) 3,4 µg
Selen (Se) 0,2 µg
Zink (Zn) 0,31 mg

Sukkerarter i Syltede rødbeder

Det samlede indhold af sukkerarter i Syltede rødbeder er 12,4 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltede rødbeder
Sukkerart Mængde
Fructose 0,29 g
Glucose 0,35 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 11,8 g

Glykæmisk indeks for Syltede rødbeder

Syltede rødbeder har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Det betyder, at en potion Syltede rødbeder skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Syltede rødbeder er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Syltede rødbeder hedder på engelsk Beet, red, canned. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Rødbede, konserves.