Ernæringsdata for Syltede kirsebær

Energiindholdet i 100 gram Syltede kirsebær er 146 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 610 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1 g protein, 0,1 g fedt og 35 g kulhydrat.

  • Protein: 1 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 35 gram

Af de 35 g kulhydrat er 34,4 g tilgængeligt de resterende 0,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Syltede kirsebær er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltede kirsebær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltede kirsebær er 1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltede kirsebær
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)610 KJ
Energi i kilokalorie146 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt35 g
→ Kulhydrat tilgængeligt34,4 g
→ Kostfibre0,6 g
Tilsat sukker31 g
Alkohol0 g
Aske0,2 g
Vand63,7 g (ml)

Vitaminer i Syltede kirsebær

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kirsebær, syltede. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltede kirsebær
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin4,17 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,04 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltede kirsebær
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin0,083 mg
→ Tryptofans bidrag0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Syltede kirsebær

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Syltede kirsebær
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk12 mg
Fosfor (P), Phosphor19,4 mg
Jern (Fe) mg
Jod (I)0,7 µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0,3 µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Syltede kirsebær

Det totale indhold af sukkerarter i Syltede kirsebær er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltede kirsebær
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Syltede kirsebær

Syltede kirsebær har et glykæmisk indeks (GI) på 16. Hvilket betyder, at en potion Syltede kirsebær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 16 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Syltede kirsebær er 6. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Syltede kirsebær Cherry, canned in sugar. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kirsebær, syltede.