Ernæringsdata for Syltede kirsebær
Energiindholdet i 100 gram Syltede kirsebær er 146 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 610 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1 g protein, 0,1 g fedt og 35 g kulhydrat.
- Protein: 1 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 35 gram
Af de 35 g kulhydrat er 34,4 g tilgængeligt de resterende 0,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Syltede kirsebær er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltede kirsebær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Syltede kirsebær er 1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 610 KJ |
Energi i kilokalorie | 146 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 35 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 34,4 g |
→ Kostfibre | 0,6 g |
Tilsat sukker | 31 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,2 g |
Vand | 63,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Syltede kirsebær
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kirsebær, syltede. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 4,17 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,04 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 0,083 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,083 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Syltede kirsebær
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 12 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 19,4 mg |
Jern (Fe) | mg |
Jod (I) | 0,7 µg |
Kalium (K) | mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 0,3 µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Syltede kirsebær
Det totale indhold af sukkerarter i Syltede kirsebær er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Syltede kirsebær
Syltede kirsebær har et glykæmisk indeks (GI) på 16. Hvilket betyder, at en potion Syltede kirsebær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 16 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Syltede kirsebær er 6. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Syltede kirsebær Cherry, canned in sugar. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kirsebær, syltede.