Ernæringsdata for Syltede jordbær

Energiindholdet i 100 gram Syltede jordbær er 205 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 857 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,3 g fedt og 50 g kulhydrat.

  • Protein: 0,3 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 50 gram

Af de 50 g kulhydrat er 49 g tilgængeligt de overskydende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Syltede jordbær er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltede jordbær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltede jordbær er 0,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltede jordbær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 857 KJ
Energi i kilokalorie 205 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 50 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 49 g
→ Kostfibre 1 g
Tilsat sukker 46 g
Alkohol 0 g
Aske 0,2 g
Vand 49,2 g (ml)

Vitaminer i Syltede jordbær

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Jordbær, syltede. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltede jordbær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltede jordbær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 0,067 mg
→ Tryptofans bidrag 0,067 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Syltede jordbær

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Syltede jordbær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 14,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 16,9 mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Syltede jordbær

Det totale indhold af sukkerarter i Syltede jordbær er 50 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltede jordbær
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Syltede jordbær

Syltede jordbær har et glykæmisk indeks (GI) på 26. Det vil sige, at en potion Syltede jordbær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 26 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Syltede jordbær er 13. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Syltede jordbær er Strawberry, jam. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Jordbær, syltede.