Ernæringsdata for Syltede jordbær
Energiindholdet i 100 gram Syltede jordbær er 205 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 857 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,3 g fedt og 50 g kulhydrat.
- Protein: 0,3 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 50 gram
Af de 50 g kulhydrat er 49 g tilgængeligt de overskydende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Syltede jordbær er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltede jordbær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Syltede jordbær er 0,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 857 KJ |
Energi i kilokalorie | 205 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 50 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 49 g |
→ Kostfibre | 1 g |
Tilsat sukker | 46 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,2 g |
Vand | 49,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Syltede jordbær
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Jordbær, syltede. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 0,067 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,067 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Syltede jordbær
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 14,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 16,9 mg |
Jern (Fe) | mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Syltede jordbær
Det totale indhold af sukkerarter i Syltede jordbær er 50 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Syltede jordbær
Syltede jordbær har et glykæmisk indeks (GI) på 26. Det vil sige, at en potion Syltede jordbær forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 26 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Syltede jordbær er 13. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Syltede jordbær er Strawberry, jam. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Jordbær, syltede.