Ernæringsdata for Syltede asier

Energiindholdet i 100 gram Syltede asier er 75 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 312 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,5 g fedt og 17 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 17 gram

Af de 17 g kulhydrat er 16,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Syltede asier er der 0,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Syltede asier. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltede asier er 0,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltede asier
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 312 KJ
Energi i kilokalorie 75 kcal
Fedt i alt 0,5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 17 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 16,5 g
→ Kostfibre 0,5 g
Tilsat sukker 16 g
Alkohol 0 g
Aske g
Vand 82 g (ml)

Vitaminer i Syltede asier

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Asier, syltede. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltede asier
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0,583 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltede asier
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,02 mg
B3-vitamin 0,04 NE
→ Niacin 2,04 mg
→ Tryptofans bidrag 2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,1 mg
B6-vitamin 0,01 mg
B8-vitamin, Biotin 0,4 µg
B9-vitamin, Folat 8 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 4 mg

Mineraler i Syltede asier

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Syltede asier
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 15,3 mg
Fosfor (P), Phosphor 14,8 mg
Jern (Fe) 0,55 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 99 mg
Kobber (Cu) 0,057 mg
Krom (Cr), Chrom 1,7 µg
Magnesium (Mg) 6,5 mg
Mangan (Mn) 0,085 mg
Natrium (Na) 291 mg
Nikkel (Ni) 0,6 µg
Selen (Se) 0,3 µg
Zink (Zn) 0,18 mg

Sukkerarter i Syltede asier

Det totale indhold af sukkerarter i Syltede asier er 12,5 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltede asier
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Syltede asier

Syltede asier har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Syltede asier forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Syltede asier er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Syltede asier hedder på engelsk Cucumber, large, pickled. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Asier, syltede.