Ernæringsdata for Syltede agurker

Energiindholdet i 100 gram Syltede agurker er 71 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 296 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,2 g fedt og 17,3 g kulhydrat.

  • Protein: 0,3 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 17,3 gram

Af de 17,3 g kulhydrat er 16,1 g tilgængeligt de overskydende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Syltede agurker er der 0,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltede agurker. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltede agurker er 0,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltede agurker
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 296 KJ
Energi i kilokalorie 71 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 17,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 16,1 g
→ Kostfibre 1,2 g
Tilsat sukker 15 g
Alkohol 0 g
Aske 3,1 g
Vand 79,1 g (ml)

Vitaminer i Syltede agurker

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Agurk, syltet. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltede agurker
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,07 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,07 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltede agurker
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Syltede agurker

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Syltede agurker
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 15 mg
Fosfor (P), Phosphor 19 mg
Jern (Fe) 0,49 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 140 mg
Kobber (Cu) 0,057 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 9,5 mg
Mangan (Mn) 0,085 mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) 0,6 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,18 mg

Sukkerarter i Syltede agurker

Det totale indhold af sukkerarter i Syltede agurker er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltede agurker
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Syltede agurker

Syltede agurker har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Som betyder, at en potion Syltede agurker forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Syltede agurker er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Syltede agurker hedder på engelsk Gherkin, pickled. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Agurk, syltet.