Ernæringsdata for Syltede agurker
Energiindholdet i 100 gram Syltede agurker er 71 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 296 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,2 g fedt og 17,3 g kulhydrat.
- Protein: 0,3 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 17,3 gram
Af de 17,3 g kulhydrat er 16,1 g tilgængeligt de overskydende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Syltede agurker er der 0,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Syltede agurker. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Syltede agurker er 0,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 296 KJ |
Energi i kilokalorie | 71 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 17,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 16,1 g |
→ Kostfibre | 1,2 g |
Tilsat sukker | 15 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,1 g |
Vand | 79,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Syltede agurker
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Agurk, syltet. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,07 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,07 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Syltede agurker
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 15 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 19 mg |
Jern (Fe) | 0,49 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 140 mg |
Kobber (Cu) | 0,057 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 9,5 mg |
Mangan (Mn) | 0,085 mg |
Natrium (Na) | mg |
Nikkel (Ni) | 0,6 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,18 mg |
Sukkerarter i Syltede agurker
Det totale indhold af sukkerarter i Syltede agurker er g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Syltede agurker
Syltede agurker har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Som betyder, at en potion Syltede agurker forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Syltede agurker er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Syltede agurker hedder på engelsk Gherkin, pickled. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Agurk, syltet.