Ernæringsdata for Syltede agurker uden sukker

Energiindholdet i 100 gram Syltede agurker uden sukker er 10 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 41 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,2 g fedt og 2,3 g kulhydrat.

  • Protein: 0,3 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 2,3 gram

Af de 2,3 g kulhydrat er 1,1 g tilgængeligt de overskydende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Syltede agurker uden sukker er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Syltede agurker uden sukker. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Syltede agurker uden sukker er 0,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Syltede agurker uden sukker
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)41 KJ
Energi i kilokalorie10 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt2,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,1 g
→ Kostfibre1,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3,1 g
Vand94,1 g (ml)

Vitaminer i Syltede agurker uden sukker

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Agurk, syltet, uden tilsat sukker. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Syltede agurker uden sukker
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Syltede agurker uden sukker
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Syltede agurker uden sukker

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Syltede agurker uden sukker
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Syltede agurker uden sukker

Det totale indhold af sukkerarter i Syltede agurker uden sukker er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Syltede agurker uden sukker
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Syltede agurker uden sukker

Syltede agurker uden sukker har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Syltede agurker uden sukker forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Syltede agurker uden sukker er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Syltede agurker uden sukker er Gherkin, pickled, sugar not added. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Agurk, syltet, uden tilsat sukker.