Ernæringsdata for Svinespæk
Energiindholdet i 100 gram Svinespæk er 657 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2749 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5 g protein, 72 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 5 gram
- Fedt: 72 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Svinespæk er der 72 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Svinespæk. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Svinespæk er 5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2749 KJ |
Energi i kilokalorie | 657 kcal |
Fedt i alt | 72 g |
→ Mættede fedtsyrer | 26,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 30,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 8,06 g |
Kolesterol | 83 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,1 g |
Vand | 8,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Svinespæk
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Svinespæk, rygspæk. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 1,43 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,48 µg |
→ D2 ergocalciferol | 0 µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,054 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,073 mg |
B3-vitamin | 0,5 NE |
→ Niacin | 1,4 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,9 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,6 mg |
B6-vitamin | 0,025 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 0 µg |
B12-vitamin | 0,7 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Svinespæk
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 26 mg |
Jern (Fe) | 0,16 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 25 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 1 mg |
Mangan (Mn) | 0,014 mg |
Natrium (Na) | 35 mg |
Nikkel (Ni) | 6 µg |
Selen (Se) | 6,9 µg |
Zink (Zn) | 3,6 mg |
Sukkerarter i Svinespæk
Det totale indhold af sukkerarter i Svinespæk er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Svinespæk
Svinespæk har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Svinespæk forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Svinespæk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Svinespæk er Pig, fat. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinespæk, rygspæk.