Ernæringsdata for Svinespæk

Energiindholdet i 100 gram Svinespæk er 657 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2749 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5 g protein, 72 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 5 gram
  • Fedt: 72 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Svinespæk er der 72 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Svinespæk. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinespæk er 5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinespæk
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2749 KJ
Energi i kilokalorie657 kcal
Fedt i alt72 g
→ Mættede fedtsyrer26,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer30,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer8,06 g
Kolesterol83 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,1 g
Vand8,8 g (ml)

Vitaminer i Svinespæk

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Svinespæk, rygspæk. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinespæk
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin1,43 µg
→ D3 cholecalciferol0,48 µg
→ D2 ergocalciferol0 µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinespæk
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,054 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,073 mg
B3-vitamin0,5 NE
→ Niacin1,4 mg
→ Tryptofans bidrag0,9 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,6 mg
B6-vitamin0,025 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0,7 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Svinespæk

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Svinespæk
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk4 mg
Fosfor (P), Phosphor26 mg
Jern (Fe)0,16 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)25 mg
Kobber (Cu)0,1 mg
Krom (Cr), Chrom5,3 µg
Magnesium (Mg)1 mg
Mangan (Mn)0,014 mg
Natrium (Na)35 mg
Nikkel (Ni)6 µg
Selen (Se)6,9 µg
Zink (Zn)3,6 mg

Sukkerarter i Svinespæk

Det totale indhold af sukkerarter i Svinespæk er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinespæk
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Svinespæk

Svinespæk har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Svinespæk forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Svinespæk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Svinespæk er Pig, fat. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinespæk, rygspæk.